Hallitusti eteenpäin

Hallitus saatiin synnytettyä maahamme suunnitellussa aikataulussa. Onnellinen insinööri-isä tuskin pysyi nahoissaan. Seurakunta ei sen sijaan ole kaikilta osin ihan yhtä tyytyväinen.

Edellinen hallitus nimettiin alkoholitermein six packiksi. Nykyinen voisi sitten samalla linjalla pysyen Kolmen Tähden Jallu. Toisaalta rakkaalla lapsellahan on monta nimeä, saati sitten hallituksella. Miten olisi: Trio Röyhkeät, Kolme Must Get It Soturia, Triankeli Traama, Mä varkain vien taikka lainaan, PersKeKo? Onneksi Keskustan tilalla ei ole Vasemmistoliitto…

Hallitus leikkaa tasapuolisesti kaikilta. Eläkeläisiltä asuntotukia, opiskelijoilta opintotukea, työttömiltä ansiosidonnaista työttömyys turvaa ja hyvin toimeentulevilta veroja.

Hallituksen veropolitiikka tähtää kasvun, yrittäjyyden ja työllisyyden vahvistamiseen, näin sanoo Sipilän hallitusohjelma. Tosi hienoja tavoitteita. Yrittäjyyttä vahvistetaan, poistetaan yrittäjyyden esteet kuten ammattiyhdistysliike. Ammattiyhdistysliike vain jarruttaa kaikkea ja koko ajan. Yrittäjä ei saa vapaasti palkata ketä haluaa ja millä palkalla haluaa. Onhan se tavallaan tietysti aika törkeätä yrittämisen vapauteen puuttumista. Suomea ei saada nousuun jos työläiset haluaa kunnon korvauksen työstään. Kyllä uhrauksia täytyy tehdä, jotta Suomi saadaan nousuun. Uhraukset tekee työntekijät ja hyödyt korvaa sopivasti hallituksen tuella työantajat.

Sipilä painostaa yhteiskuntasopimukseen. Jos sopimusta ei synny, niin siitä rangaistaan. Ei se olekaan painostusta, vaan realismia, sanoo hallitus.

Hallitus korottaa haittaveroja ja vähentää omistusasumisen verohuojennuksia. Nämä tuntuu järkeviltä, ei voi kaikkeen kriittisesti suhtautuvakaan muuta sanoa.

Hallitusohjelma sanoo ”Toimintatapojen muuttaminen esimerkiksi edistämällä digitaalisuutta ja purkamalla turhaa sääntelyä ja byrokratiaa.” Ihan hyvä. Mutta mitä on turha sääntely ja -byrokratia? Sitä voi vaan arvailla. Mikä nyt sattuu milloinkin työantajille sopimaan.

Uusi työvoimaministeri uskalsi ehdottaa työnantajille Kela-maksun palauttamista. Ettei uhkailu olisi yksipuolista ja kohdistuisi vain työntekijöihin. Työnantajat nousivat takajaloilleen: Törkeätä! Ei Suomessa saa uhkailla kuin työntekijöitä!

Sipilä sanoo: ”Teollisuuden kustannuksia ei vaalikauden aikana lisätä hallituksen toimesta.” Siis palkkoja ei koroteta, mikäli se hallituksesta riippuu. Sorry Sipilä, ei riipu!

Hallitus uhkailee vuorotteluvapaasta: ” Mikäli hallituksen ja työelämän osapuolten toimet työpanoksen lisäämiseksi eivät osoittaudu riittäviksi, vuorotteluvapaajärjestelmästä
luovutaan kokonaan.” Kiitos hallitus! Näin lisätään työntekijöiden jaksamista, kun tavoitteena on pitkät työurat. Suorastaan nerokasta!

Hallitus huolehtii paikallisen sopimisen edellytysten vahvistumisesta lainsäädäntöhankkein. Loistavaa! Näin saadaan työntekijät kyykkyyn tosi helposti, kun ay-liike ei ole enää esteenä.

Hallitus valmistelee kuuden päivän omavastuuosuutta jos sairausloma kestää viisi viikkoa tai enemmän. Hienoa hallitus! Näin lyödään köyhät kyykkyyn kertaheitolla! Mitä tuota maksamaan mitään perheelliselle työntekijälle sairastumisesta. Oma vika se oli kuitenkin! Olisit vaan pysynyt terveenä!

Hallitus: ”Tehdään selvitys yksinelävien asemasta yhteiskunnassa.” Voi pyhä yksinkertaisuus! Nytkö vasta selvitys tehdään? Haloo Suomi!!

Ja hirveä määrä vielä käymättä ohjelmasta. Jotenkin usko loppui kesken. Epäilen että duunarit, eläkeläiset, opiskelijat ja muut omilla ansiollaan toimeentulevat eivät niele tätä.

Ikävää todeta, mutta yhteiskuntasovun sijasta taitaa edessä olla yhteiskuntataistelu.

Kommentit

  • veikkoolavi

    Hallitus on tehnyt tarjouksen, josta on, jos ei mahdoton, niin ainakin paha kieltäytyä: Jos pitää leikata lisää pienituloisilta, se on Ay-liikkeen ja työssä käyvien syy. Hyvätuloiset olisivat kyllä v a p a a e h t o i s e s t i olleet mukana. Vai olisivatko?

    • Hannu

      Joo neljä suurta pääjohtajaa on jo ilmoittautunut. Neljässä vuodessa lupaavat laittaa 5% tuloistaan hyväntekeväisyyteen. Siis itse valitsemaansa kohteeseen. Haluavat olla esimerkkinä muille johtajille. Mikäs siinä jos vaan tämä innostus leviää ja kohteet ei ole rotaryveljien lomakassoja.

Kommentointi on suljettu.