En elä työtä varten vaan teen työtä elämää varten

Olen 37-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri ja kunnanjohtaja. Minua kiinnostavat asiat liittyvät yhteiskunnallisiin muutoksiin, kunta-alaan, johtamiseen, yritystoimintaan, markkinointiin, liikuntaan ja luontoon. Näistä näkökulmista kirjoitan myös Kunnanjohtajan kuukausiblogia, joka käsittelee ajankohtaisia asioita meiltä ja muualta. Tämän esittelykirjoituksen jälkeen seuraava blogikirjoitus on odotettavissa juhannuksen jälkeen. Aiemmat blogikirjoitukset löytyvät täältä.

Omasta taustastani sen verran, että olen kotoisin Rantasalmelta Etelä-Savosta, asun nykyään Siilinjärven Toivalassa ja käyn töissä Tuusniemellä. Keväästä syksyyn viihdyn metsissä oranssi-valkeaa rastilippua etsimässä, joko jalan tai maastopyörällä. Talvisin lumilautailen ja ylläpidän peruskuntoa monilla muilla tavoin. Kirjoittanut olen aiempina vuosina vuosina säännöllisesti mm. Warkauden lehteen sekä Itä- ja Länsi-Savoon.

Kuukausiblogi on alunperin painottunut Tuusniemelle, mutta kuntarajojen madaltuminen yhdistettynä toimintaympäristön jatkuviin muutoksiin on tuonut koko Kuopion alueen mukaan teksteihin. Myös valtakunnalliset tapahtumat ja eurooppalaisuuden eteneminen ovat osia niistä yhteiskunnallisista muutoksista, jotka vaikuttavat elämäämme niin vapaa-aikana kuin työelämässäkin.

Kunnanjohtajan työ voi olla monille täysin vierasta. Mielikuvat eivät välttämättä vastaa todellisuutta ja kunnanjohtajan rooli on kunta-alan muutoksien myötä myös muuttunut. Lakimuotoisen määritelmän mukaan kunnanjohtaja johtaa kunnanhallituksen alaisena kunnan hallintoa, taloudenhoitoa ja muuta toimintaa. Käytännössä työnkuva on paljon laajempi. Kuukausiblogissa sivuan työtäni ja kuntajohtamista yleensä arjen esimerkkien kautta.

Yhteiskuntatieteissä Itä-Suomen yliopistossa pääaineeni oli yhteiskuntapolitiikka, jonka lisäksi olen suorittanut ammattitutkintoja yrittäjyydestä ja matkailusta sekä erikoisammattitutkinnon mm. johtamisesta. Yrittäjä- ja johtamiskokemusta on kertynyt yli 15 vuoden ajalta. Lisäksi näyttöjä on maaseutupoliittisesta erityisohjelmasta aina kaupunkikeskustan kehittämishankkeeseen. Ajattelen, että en elä työtä varten vaan teen työtä elämää varten.