Kuka kaipaa Kuopiota?

Tämä on se blogin kirjoittamisen suurin ongelma: kuinka aloittaa? Mitä kirjoittaa ensimmäiseen postaukseen herättääkseen lukijoiden mielenkiinto, toivottaakseen heidät tervetulleeksi – vai pitäisikö minun sittenkin toivottaa itseni tervetulleeksi kirjoittamaan Savon Sanomien blogeihin? Pitäisikö ensimmäisessä tekstissä kertoa minusta; kuka olen ja miksi kirjoitan tänne? Vai pitäisikö hypätä vain suoraan asiaan, pohjustamatta ensin lainkaan, aivan kuin olisin kirjoittanut täällä aina?

Lyhyen pohdinnan jälkeen päädyin kirjoittamaan ensimmäiseen postaukseen muutaman sanasen itsestäni ja syistä aloittaa kirjoittaa toista blogia, vaikka edellinenkin voi hyvin.

Olen Kuopiosta monen maan kautta päätynyt asumaan Kööpenhaminaan, ja täällä on tarkoitus asua pidempäänkin. Suomessa – ja etenkin Kuopiossa – käyn aivan liian harvoin: edellisestä Kuopion reissusta on aikaa jo reilu seitsemän kuukautta, mutta Helsingissä kävin nelisen kuukautta sitten työreissulla. Kaipaan Suomen kesää, sillä edellisen kerran pääsin nauttimaan siitä koko kesän verran yhdeksän vuotta sitten. Kaipaan Kuopion toria, lihapiirakoita, satamaa ja Viinijuhlia. Pyörälenkkejä auringon paistaessa, Väinölänniemeä ja jäätelökioskeja. Vesisadetta, öisiä ukkoskuuroja ja Rauhalahden juhannusta.

Tämä blogi syntyi juurikin tuosta kaipuusta: Kuopiokaipuusta. Tämä blogi tulee keskittymään elämään ulkosuomalaisena – ja ulkosavolaisena. Voit viedä tytön pois Savosta, mutta et saa Savoa pois tytöstä.

Laajemmin elämästäni, ja etenkin matkustamisesta, kirjoitan matkablogissani Muru Mou.

Tervetuloa mukaani kaipaamaan Suomen parasta kaupunkia, Kuopiota!

 

Kommentit

 • Osmo Knuuttila

  Moikka Terhi !
  Tervetuloa bloggaajagolleegaksi.
  Nenääni kutittaa omituisesti. Ettei tästä poppoosta vaan
  olisi muodostumassa jotain maailmankaikkeutta
  suurempaa . . . lahjakkaita kynäilijöitä kaikki tyynni.
  Pätevään seuraan saavuit . . .
  Muuten . . . tokkopa sitä kalakukkoa Köpiksen
  maisemista ostaa saisi,jos metropolissa piipahtaisi ja
  sattuisi hiukopalan tarvis yllättämään ?
  Tämmöstä arvuuttellee asukas Kierojen Koivujen
  Kujalta,kiven heiton päässä Kuopiosta.

  • Terhi Kokko

   Kiitos paljon Osmo! Hyvältä porukalta todellakin näyttää. Totta on, että ei taida Kööpenhaminasta kalakukkoa saada, täällä syödään vain voileipiä!

Kommentointi on suljettu.