Minne sinä veisit ulkomaalaisen vieraan Kuopiossa?

Olemme tämän viikon lomalla Kuopiossa tanskalaisen poikaystäväni kanssa. Reissu on hänen ensimmäisensä Suomeen, ja haluan näyttää hänelle parasta Suomea – ja Kuopiota! – lomamme ajan, vaikka vuodenaika ei olekaan kaikkein paras Suomen vierailulle.

Koska haluan näyttää hänelle ne parhaimmat palat, ja maistattaa parhaimmat ruoat, kysynkin teidän lukijoiden apua: minne minun kannattaisi viedä ensikertalainen Kuopiossa? Mitkä nähtävyydet, mitkä ravintolat, mitkä kaupat ja mitkä ruoat tekisivät tästä viikosta parhaimman elämyksen?

Minne sinä veisit ulkomaalaisen vieraan Kuopiossa?

Totta kai tulen näyttämään hänelle Puijon ja Kallaveden, sekä maistattamaan lihapiirakat, muikut ja kalakukon. Mutta mitä muuta? Saako mistääan kuopiolaisesta ravintolasta poronkäristystä? Entä hernekeittoa ja pannaria torstaina? Missä ravintolassa on Kuopion paras suomalaisten oluiden valikoima – koska sitähän tanskalainen arvostaisi?

Mitä muuta? Kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan!

Kommentit

 • Marja

  http://www.puijo.com/ravintola-puijon-torni/

  Tulipa mieleeni, että jos Puijolle vieraasi viet niin miksette nauti Puijon ravintolan tarjonnasta samalla ihaillen upeita maisemia.

  Juuri nyt ei muuta tule mieleen :)!

  • Terhi Kokko

   Kiitos vinkistä! Puijolla illallistamista olen harkinnut (kuulemma ruoka on tornissa todella hyvää?), mutta ehkä se kuitenkin jää seuraavaan kertaan, mikä toivottavasti on kesällä. Silloin maisemia voisi ihailla koko illallisen ajan kun on valoisaa.

 • Jussi

  Suomalaisia oluita löytyy varmasti parhaiten Maljasta tai Bierstubesta. Kannattaa käydä vaikka kummassakin. Minulle ainakin se ehkä ihan kuopiolaisin ravintola on ravintola Sampo.

  • Terhi Kokko

   Bierstubea on nyt ehdotettu niin monta kertaa, että sinne ainakin täytyy mennä! Ei Maljakaan huono vaihtoehto ole, joten ehkäpä käymme sitten molemmissa. Sammon muikut olisi minulle herkkua, mutta en tiedä tanskalaisesta. Taidetaan aloittaa muikkukokeilu torilla, pienemmällä annoksella. Kiitos vinkeistä!

 • Kilttimies

  Yhteyttä iso-kallan panimoon kuopiossa ja tutustumaan sinne

  • Terhi Kokko

   Loistava idea, kiitos! Tämä menee ehdottomasti korvan taakse seuraavaa Kuopion visiittiä ajatellen, ehditään suunnitella ja sopia visiitti paremmin.

 • Inka

  Vien Austraalialaiseni aina Jätkänkämpälle saunomaan ja uimaan. Kesät talvet :) Siihen päälle haitarinsoittoa/tukkijätkää ja kunnon suomalainen ruoka jätkänkämpän ravintolassa. Mahtava fiilis!

  Tykkäsi myös Viking Harald ravintolasta kun tais saada poroa tms. Ennen oli Rossossa myös poropizzaa ja nykyään ei kai enää ole. Hän on monta kertaa harmitellut.

  Sorsasalossa on myös mahtava talviuimareiden seura jossa käytiin harjoittelemassa talviuinnin MM varten (Aussi osallistui, en minä) . Kertamaksu on 5e muistaakseni.

  Puijonmetsä ja hyppyrimäen ihastelu on myös aina listalla. Hän myös tykkää Kauppahallista (karjalanpiirakat ja rahkapullat) ja talonpoikaismuseosta. Kuopiossa on paljon mukavia helmiä myös näin ulkosuomalaiselle.

  Tunnelmallinen pubi oluilla tais olla siinä kirkon vastapäätä luonnontieteenmuseosta torille päin. (sorry, ex-kuopiolainen ei katuja muista). Paljon hyviä oluita!

  Myös muikkuravintola on hyvä ;)

  Mukavaa lomaa!

  • Terhi Kokko

   Jätkänkämppä olisi kyllä upea paikka viedä ulkomaalainen vieras! Nettisivujen mukaan yleisiä saunailtoja on vain tiistaisin, joten jäi valitettavasti tällä reissulla väliin. Seuraavalla kerralla sitten!
   Haraldia en ollut ajatellutkaan, sinne pitää ehdottomasti mennä! Uimaan minua ei saisi tähän aikaan vuodesta, tuskinpa tanskalaistakaan :D
   Kiitos paljon vinkeistä, nämä riittää useampaankin Kuopiossa käyntiin! :)

 • AaPee

  Korttelimuseo ja Kuopion museo tottakai.

 • AaPee

  Ainiin, hernaria ja pannaria saa automuseon kahvilasta torstaisin.

  • Terhi Kokko

   Kiitos tästä! Sinne siis torstaina :)

 • SaDe

  Lohimaa Tervon lähellä on huippu ja ulkomaiset vieraat tyykäävät aina. Voit itse onkia lohen, valmistuttaa haluamallasi tavalla ja sitten syödä tai ottaa mukaan

  • Terhi Kokko

   Hyvä vinkki, kiitos! Kuulostaa juuri sellaiselta kokemukselta, minkä ulkomaalainen muistaa varmasti pitkään.

 • Jari Holopainen

  Ehkä kysyisin, miten kuopiolainen katukuva tai Matkus poikkeavat tanskalaisesta miljööstä?

  • Terhi Kokko

   Teimme eilen pienen kierroksen keskustassa heti saapumisemme jälkeen. Tanskalainen ihmetteli, kun kaikki rakennukset ovat niin uusia, Tanskassa kun on säästetty paljon vanhoja rakennuksia. Niin, valitettavasti Kuopiossa ei ole, vaikka onhan niitä idyllisiä puutaloja vielä sentään muutamia jäljellä! Matkukseen en tanskalaista vie, siellähän on samat liikkeet kuin Tanskassakin (moni Matkuksen liikkeistä jopa on tanskalaisia ketjuja!), joten ei olisi mikään elämys hänelle :)

 • Jorma

  Petosen Karhunpesään tietenkin. Myös Neulamäen Hunter käy.

  • Terhi Kokko

   Haha! Vastassa saattaisi olla hieman liian karu totuus suomalaisuudesta, jos noihin paikkoihin ulkomaalaisen veisi!

 • Mikko I.

  Jos poikakaveri on pyöräilymiehiä, löytyy Puijon hoodeilta melko ainutlaatuisia polkumaastoja montakin maailman kolkkaa nähneille maastopyöräilijöille.

  • Terhi Kokko

   Hän todellakin on pyöräilymiehiä ja innostui tästä vinkistä suuresti. Mutta totesi kyllä perään, että nyt taitaa olla liian kylmä maastopyöräilyyn… Joten jääköön tämäkin vinkki seuraavaan reissuun :) Kiitos paljon viestistä, tällaista en olisi osannut itse ajatella!

Kommentointi on suljettu.