Minne vuosi 2015 minut vei?

Vuosi lähenee loppuaan ja väkisinkin ajatukset siirtyvät muistelemaan kulunutta vuotta. Mitä kaikkea vuoden 2015 aikana oikein tapahtuikaan: mitkä olivat vuoden merkittävimmät hetket, millaisia muutoksia elämässäni tapahtui, sainko uusia ihmisiä elämääni – ja etenkin näin matkabloggaajan näkökulmasta se tärkein: minne kaikkialle matkustin vuonna 2015?

Helmikuu

Vuoden alussa aloitin uuden jännittävän työn, ensimmäisen työni Tanskassa. Arvelin, että töiden vuoksi en kovinkaan paljoa ehtisi matkustelemaan, mutta helmikuussa työni veikin minut kahdesti Helsinkiin ja kerran Tallinnaan. Suomen reissut olivat hieman kaksipiippuisia: toisaalta oli ihanaa käydä Suomessa (ja tuoda Tanskaan pussikaupalla ruisleipää), mutta toisaalta oli harmillista se, että en kuitenkaan päässyt tapaamaan perhettäni. Helsingistä Kuopioon on pitkä matka.

Maaliskuu

Maaliskuussa asuimme väliaikaisesti Pohjois-Sjællandissa, vain lyhyen juna- ja lauttamatkan päässä Ruotsin Helsingborgista. Eräs lauantaipäivä tein lyhyen shoppailureissun Ruotsin puolelle. Vaikka Helsingborg on suhteellisen pieni kaupunki, on siellä silti kiva käydä ostoksilla Suomesta tutuissa ketjuliikkeissä, joita ei Tanskan puolella ole.

Kesäkuu

Kesäkuussa vihdoin pääsimme ”oikealle” ulkomaanmatkalle kun vietimme pidennetyn viikonlopun Milanossa. Matkakohde valittiin vain sen perusteella, minne saisimme edullisimmat lennot ja missä majoittuminen ei maksaisi maltaita. Vaikka Milano ei kovin suurta vaikutusta tehnytkään, oli reissu aivan mahtava! Ja halu nähdä Italiaa enemmän vain kasvoi entisestään.

image65-730x488

Heinäkuu

Vihdoinkin pääsin Kuopioon! Ja kesäinen kaupunki todellakin näytti parastaan. Edellisen kerran olin nähnyt Kuopion kesähepenissään viisi vuotta aikaisemmin, joten olikin jo aika nähdä kotikaupunki muutenkin kuin maalis- ja marraskuun harmaudessa. Vierailustani kirjoitin suositun postauksen Kesäinen Kuopio ulkosuomalaisen silmin.

Marraskuu

Seuraava reissu olikin taas Kuopioon, ja tällä kertaa toin tanskalaisen poikaystäväni mukaan. Kävimme kävelemässä Haminalahden kulttuuripolun, mikä teki tanskalaiseen (ja myös minuun!) suuren vaikutuksen. Lisäksi kävimme tietenkin Puijon tornissa, ja poikaystäväni ei olisi malttanut lähteä pois, vaan olisi voinut istua Torniravintolassa maisemia ihaillen vielä ainakin toiset pari tuntia.

Marraskuussa alkoi myös suuri seikkailumme, eli kolmen kuukauden reissu Kaakkois-Aasiaan. Marraskuun viimeiset kaksi viikkoa vietimme Thaimaassa: Bangkokissa, Hua Hinissä, Prachuap Khiri Khanissa ja Koh Samuilla.

image55-730x488

Joulukuu

Joulukuun ensimmäiset kaksi viikkoa olimme vielä Thaimaassa: Koh Samuilta matka jatkui Koh Phanganille yhdeksäksi yöksi. Sen jälkeen lensimmekin Malesian puolelle Kuala Lumpuriin, jossa vietimme muutaman päivän nähtävyyksiä kierrellen. Kaupunkihulinan jälkeen oli aika rauhoittua Cameron Highlandsin viileydessä ja hiljaisuudessa. Loppuvuodeksi palasimme Kuala Lumpuriin, ja täällä vietämme myös vuoden vaihteen. Reissu ei kuitenkaan vielä pääty, vaan heti 1.1.2016 lennämme Balille!

Haluatko seurata reissumme etenemistä? Klikkaa Muru Mou -matkablogini puolelle, ja tykkää blogin sivusta Facebookissa. Tällöin saat tiedon uusista postauksista suoraan FB:n uutisvirtaasi! Reissua voi seurata myös kuvien muodossa Instagramissa @murumou.

Kuopiokaipuu toivottaa kaikille oikein ihanaa uutta vuotta 2016!