Apua, finnejä! Kokeile tätä keinoa

Sitä luulisi, että kun elämänkokemusta on kertynyt jo lähes 30 vuotta, finnit tajuaisivat jättää rauhaan. Mutta mitä vielä.

Minulla on aina ollut suhteellisen hyvä iho, mutta viime vuosina näppyjä on ilmestynyt lähes viikoittain. Finnejä ei ole paljon, mutta totta kai ne häiritsevät. Olen kokeillut finnien nujertamiseen niin kaupoissa myytäviä täsmäaineita, hammastahnaa kuin kasvonaamioita. Turhaan.

Pari viikkoa sitten ostin kokeiluun teepuuöljyä. Antiseptista öljyä voi käyttää esimerkiksi finneihin tai hyönteisten puremiin. Olen käyttänyt teepuuöljyä iltaisin niin, että olen sivellyt öljyä vanulapulla finnien päälle. Aluksi tein pienen virheen ja sivelin teepuuöljyä suoraan finnin päälle. Onneksi tajusin pian, että öljy on tujua, joten on parempi, että öljyä sivelee iholle vasta voiteen levityksen jälkeen. Myös kauneusalalla työskentelevä rakas ystäväni neuvoi tekemään niin.

Kokeilussa Essence-sarjan puuteripaperit ja huulirasva sekä Emendon teepuuöljy.

Mitä on tapahtunut? Voin vannoa, että osa näpyistä pieneni yhdessä yössä. Poskessani oleva jättikokoinen finni on ollut haasteellisempi tapaus, mutta sekin on jo pienenemään päin. 10 millilitran purnukka Emendo-merkkistä öljyä maksoi muistaakseni runsaat 5 euroa, joten hinnalla tätä eteeristä öljyä ei ole pilattu. Haju on kieltämättä voimakas, mutta omaan nenääni jotenkin raikas.

Teepuuöljyn lisäksi ostin kokeiluun muutamia Essence-sarjan tuotteita. Edullinen saksalaissarja tuntuu olevan erityisen suosittu nuorten keskuudessa, mutta voin vakuuttaa, että tuotteista riittää iloa meille vähän vanhemmillekin. Esimerkiksi sarjan kynsilakat vaikuttavat todella hyviltä. Tykkäsin myös kosteuttavasta huulivoiteesta, joka antaa huulille kivan huurteisen sävyn ja tuoksuu kaiken lisäksi ihanalta. Kynsilakkojen ja huulirasvojen lisäksi voin suositella puuteripapereita. Kynsilakka ja huulirasva olivat alle 2 euroa kappale, puuteripaperit 2,5 euroa.

Onkos teillä kokemusta teepuuöljystä tai Essence-sarjasta?