Jos aikaa on vain kahteen

Pariisi on yksi suosikkikaupungeistani, vaikka olenkin käynyt siellä vasta pari kertaa. Kaiken muun ihanuuden lisäksi Pariisissa on huikeat shoppailumahdollisuudet. Omat suosikkipaikkani ovat nämä:

1. Citypharma-apteekki.

apteekkikosmetiikkaa

Pariisin halvimmaksi apteekiksi tituleerattu Citypharma on todellinen ”salvamaijan” (ystäväni keksimä sana) taivas.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka on laadukasta, mutta itseään ei kuitenkaan tarvitse maksaa kipeäksi. Omia suosikkejani ovat Caudalien ja Bioderman tuotteet. Suihkuttelen työpäivien aikana kasvoilleni (ja työkavereideni kasvoille, tykkäätte kuitenkin!) Bioderman Hydrabio Brume -kasvosuihketta. Kannan suihketta myös käsilaukussani, sillä suihke virkistää kasvoja todella hyvin. Iltaisin puhdistan kasvoni meikistä ja epäpuhtauksista Caudalien Instant Foaming Cleanser -puhdistusvaahdolla. Tuote tuoksuu raikkaalta ja jättää ihon puhtaaksi, muttei kuivaksi.

Citypharmassa, kuten varmasti muissakin apteekeissa, on myynnissä myös suloisia matkapakkauksia, jotka pitävät sisällään minituotteita. Esimerkiksi Nuxen pikkutuotteita sisältävä pakkaus maksaa Citypharmassa noin yhdeksän euroa. Se sisältää muun muassa Nuxen kulttituotetta, Huile Prodigieuse -kuivaöljyä, misellivettä ja suihkuöljyä. Tällaiset matkapakkaukset ovat mielestäni myös oivia lahjoja.

2. La Vallée Village

lavalléevillage

Kiinnostavatko sinua merkit, kuten Céline, Burberry ja Versace? Tai 109 muuta merkkiä?

Jos vastauksesi on kyllä, noin 45 minuutin bussimatkan päässä Pariisin keskustasta sijaitseva outlet-kylä on vierailun arvoinen. Esimerkiksi pariisiliput.fi-sivustolta hankittu edestakainen kyyti maksaa 21,50 euroa (4.6.2015), ja shoppailuaikaa on riittävästi ennen paluumatkaa: hyppäsin bussiin kello 10 ja olin takaisin Pariisin keskustassa noin kello 17. Valikoima kylässä on laaja ja vaihtuva. Alennukset ovat myös hyvät. 90 euron villapaita maksoi 20 euroa ja 300 euron nahkalaukku vähän päälle satasen.

Ennen reissua kannattaa ladata Chic Outlet Shopping -sovellus, joka toimii iPhoneissa ja Android-puhelimissa. Sovelluksen avulla voi tutustua La Vallée Villagen pohjapiirustukseen, tarjolla oleviin merkkeihin ja ennen kaikkea alennuksiin, joihin vain sovelluksen käyttäjät pääsevät käsiksi.

Millaisia kokemuksia teillä on apteekkikosmetiikista tai outlet-kylistä?  :)