Suomessa suunniteltuja vaatteita, kiitos

Haluan panostaa vaatteisiin, jotka kestävät aikaa ja jotka ovat ainakin Suomessa suunniteltuja, mieluiten myös tehtyjä. Tässä kolme vaatetta kolmelta suosikkisuunnittelijaltani:

Mirka Tuovinen / Mirka Pukine

Mirka-pukineen Irja-tunikan sain synttärilahjaksi rakkaalta isosiskoltani. Mekko on valmistettu sekoitekankaasta. Mekkoa on helppo muunnella tilanteeseen sopivaksi vyön avulla. Mukana tulleen letitetyn vyön saa vaihdettua. Miksei mekkoa voisi pitää myös ilman vyötäkin.

Mirka Pukineen sekoitekangasta olevan Irja-tunikan sain synttärilahjaksi rakkaalta isosiskoltani.  Mekkoa on helppo muunnella tilanteeseen sopivaksi vyön avulla. Mukana tulleen letitetyn vyön saa vaihdettua, ja miksei mekkoa voisi käyttää ilman vyötäkin. Mekko on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Parempilaatuinen kuva Irja-tunikasta.


Samu-Jussi Koski / Samuji

Samujin sekoitekankaasta valmistettu jämäkkä kynähameessa on upea, imarteleva leikkaus. Edessä olevat taskut tekevät hameesta astetta rennomman. Materiaali on peräisin Italiasta ja hame on tehty Virossa.

Samujin sekoitekankaasta valmistetussa jämäkässä kynähameessa on upea, imarteleva leikkaus. Edessä olevat taskut tekevät hameesta astetta rennomman. Materiaali on peräisin Italiasta, ja hame on tehty Virossa.


Sanna Hopiavuori / With Love Sanna Hopiavuori

With Love Sanna Hopiavuori -merkin pellavasekoitetta olevan mekon juju piilee kimonotyylisissä hihoissa. Mekko on ilahduttavasti one size. Mekon ilmettä on helppo muuttaa kangasvyön avulla. Mekko on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

With Love Sanna Hopiavuori -merkin pellavasekoitetta olevan Marta-mekon juju piilee kimonotyylisissä hihoissa. Mekko on ilahduttavasti one size. Mekon ilmettä on helppo muuttaa kangasvyön avulla. Mekko on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Parempilaatuisia kuvia Marta-mekosta.


 

Keiden suomalaisten suunnittelijoiden kädenjäljestä sinä pidät? :)