Tiedätkö, mihin tarkoitukseen risiiniöljy ja porkkanaöljy sopivat?

Iho saa porkkaöljystä (vas.) kivaa hehkua. Risiiniöljyä voi käyttää muun muassa ripsille ja kynsille.

Iho saa porkkaöljystä (vas.) kivaa hehkua. Risiiniöljyä voi käyttää muun muassa ripsille ja kynsille.

Ostin muutama viikko sitten pari uutta öljyä: Reformin porkkanaöljyn ja Born to Bion risiiniöljyn. Ei, nämä öljyt eivät ole ruuanlaittoon tarkoitettuja, vaan porkkanaöljy sopii iholle ja risiiniöljy esimerkiksi ripsille. :)

Ripseni eivät todellakaan ole mitkään räpsyripset, vaan lyhyet, hennot ja suorat. Sen takia ajattelin kokeilla, voisiko risiiniöljyllä olla vaikutusta ripsien pituuteen ja vahvuuteen. Born to Bion nettisivustolla kerrotaan risiiniöljyn edistävän ripsien ja hiusten kasvua. Olen tainnut todeta aiemminkin, että en usko mitään, ennen kuin kokeilen itse. Tässä vaiheessa kokeiluani (muutama päivä takana) en pysty sanomaan, tekeekö risiiniöljy ripsilleni yhtään mitään, mutta lupaan raportoida asiasta kesän lopussa kuvien kera. Sen verran voin kuitenkin todeta, että risiiniöljyä on helppo levittää ripsiin vanupuikon avulla, sillä risiiniöljy on geelimäistä. Plussaa myös siitä, että kerrankin pumppupullo oikeasti toimii. Nimimerkillä aina ongelmia pumppupullojen kanssa.

Mitä taas ihooni tulee…Noh, se on hyvin vaalea. Itseruskettavilla en halua läträtä, joten päätin kokeilla, antaisiko porkkanaöljy iholle hieman väriä. Antoihan se, mutta samalla valkoinen paita sai oranssin vivahteen. Oma moka, jatkossa en käytä vaaleita vaatteita, kun olen levittänyt porkkanaöljyä. :D Ja ei, ihosta ei tule oranssi, vaikka öljy näyttääkin levitysvaiheessa oranssilta. Vinkkinä: porkkanaöljyä kannattaa sotkea esimerkiksi kasvovoiteeseen, jolloin 30 millilitran pullo säilyy käytössä pidempään. Öljy myös levittyy omaan makuuni paremmin voiteeseen sekoitettuna.

Olettekos te kokeilleet risiini- tai porkkanaöljyä? Tai kenties muita öljyjä? Kertokaa ihmeessä kokemuksistanne!