Olihan Olo!

Kun ruoka tehdään puhtaista, parhaista kotimaisista sekä pohjoismaisista pientuottajien raaka-aineista, huippu ammattitaidolla niin lopputuloksen voi käydä itse maistamassa Ravintola Olossa Helsingissä kauppatorin laidalla. Olo edustaa skandinaavista keittiösuuntaa, jossa perinteisesti kunnioitetaan puhtaita vuodenajan mukaan saatavia parhaita raaka-aineita. Maan ja veden läheisyyden maistaa puhtaista raaka-aineista valmistetussa menukokonaisuudessa. Olo on yksi neljästä Helsinkin ravintolasta, jolla on Michelin-tähti. Ruokailimme […]

Lue lisää

PIZZAA!

Italialainen pizzeria ja espressokahvila eteläsavolaisella maatilalla kuullostaa ihan yhtä epäilyttävältä kuin Suomen parasta barbeque ja cajun ruokaa tarjoileva Jäppilän Kievari keskellä maalaismaisemaa. Etelään päin mennessä oli monesti mielessä pysähtyä Mikkelin Otavassa ja käydä pizzalla In Stile Mannilassa, mutta aikataulu ei antanut koskaan periksi niinpä päätimme eräs päivä Helsinkiin mennessä lähteä tarkoituksella aikaisemmin ja pysähtyä Mannilassa. […]

Lue lisää

World famous afternoon tea in Piccadilly The Ritz London hotel

Perinteinen iltapäivä tee brittiläiseen tyyliin yli 100-vuotiaassa The Ritz- hotellissa Lontoossa on kokemus, joka on todella hintansa arvoinen. Hotellina Ritz Lontoo on ollut yli 100 vuotta vertailukohtana, johon muita hotelleja mitataan. Hotelli on ollut toiminnassa vuodesta 1906 lähtien täyttäen tuhansien vaativimpien asiakkaiden tarpeet. Hotellihuoneissa oli jo tuolloin omat kylpyhuoneet, kaksinkertaiset ikkunat, hienostunut ilmastointijärjestelmä sekä messinkiset […]

Lue lisää

Ravintolapäivä 21.5.2016

Ravintolapäivä on Suomesta toukokuussa 2011 alkanut ruokakarnevaali. Ravintolapäivänä kuka tahansa voi perustaa päiväksi ravintolan, kahvilan tai baarin haluamaansa paikkaan. Ravintolapäivä on nykyään maailman suurin ruokatapahtuma, jota järjestetään neljä kertaa vuodessa kolmen kuukauden välein. Ravintolapäivän merkeissä on pystytetty yli 14 300 popup-ravintolaa, joiden perustajina on ollut 57 200 ravintoloitsijaa. Yhden päivän ravintoloissa on käynyt 1,63 miljoonaa ruokailijaa. Ravintolapäivän […]

Lue lisää

36 000 annosta!

Kuopion Satoa – ruokafestivaaleissa myytiin yhteensä 25:n ravintolan voimin n. 36 000 kpl pieniä ruoka – annoksia. Satoa tapahtuma järjestettiin Kuopiossa ensimmäisen kerran vuonna 2014, jolloin kaupunkin palkitsi sen vuoden ilmiönä. Festivaali on osa RuokaSavo-hanketta. Pohjois-Savon maaseutustrategian visiona on, että Pohjois-Savon on vuonna 2020 valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ruokamaakunta. Satoa Kuopio Food Festival on paikallisten […]

Lue lisää

Minullakin on unelma

  Teen sen unelman eteen töitä 24/7, mutta minulla on myös muita unelmia. Haluan tuoda esille muutaman asian mikä minua on häirinnyt viimeaikojen kirjoituksissa koskien monikulttuurisuutta. Kuulun myös itse liikuntarajoitteisena vähemmistöön. En polta kaupungilla autoja tai osoita mieltäni sen takia, että minä en pääse jokaiseen kauppaan tai liikkuminen on muuten kaupungilla esteiden takia hankalaa. Vaikka […]

Lue lisää

Amerikkalainen steakhouse Savon sydämessä

Amerikkalainen steakhouse keskellä Savon järvimaisemaa noin 1400 hengen Jäppilän kylässä tuntuu alkuu hivenen oudolta, mutta asia on toteutettu niin loistavasti kuin sen vain voi, niin ruokalistan kuin sisustuksen osalta. Jäppilän Kievarin pitäjä on 40-vuotta Amerikassa asuneena ja 4-vuotta jazz clubia New Yorkissa pitäessään varmaankin paras näillä main tekemään ja tuomaan Amerikkalaisen etelävaltioitten käyttämät ruoanvalmistustavat (southern comfortfood) […]

Lue lisää

The King has arrived

Liikuntakykyni parannuttua siihen pisteeseen, että voin jo tehdä pieniä lomamatkoja päätimme alkukeväästä varata liput Lontooseen O2-areenalla olevaan Elvis-näyttelyyn. Näyttely on suurin koskaan Eurooppaan tuotu Elvis-näyttely. Se sisältää yli 300 huolella valittua esinettä, myös Elviksen perheen esineitä. Näyttely on koottu Elviksen eri aikakausilta ja paikoissa käyttämistä tavaroista ja vaatteista. Näyttely huipentuu lopussa olevaan The finale showhun, […]

Lue lisää

Äitienpäivälounaat Varkaudessa

Varkaudessa äitienpäivälounaita tarjoaa seitsemän ravintolaa. Valinnanvaraa siis riittää varmaankin joka makuun. Hintahaitari on 18 € – 32 € välillä aikuisilta, lastenmenuiden hinnat löytyvät ravintoloiden omilta sivuilta. Mainittakoon tähän väliin, että esim. Kuopiossa Koivumäen Kartanon äitienpäivälounaan hinta on 42 €/hlö. Jokaiselle äidille varmaankin löytyy äitienpäivälounaaksi sopiva vaihtoehto niin paikan kuin menuunkin suhteen. Jokaisen on sitten vaan […]

Lue lisää

Taivaallisella makumatkalla Amandassa

Ravintola Amanda järjesti keittiömestari chef cordon bleu Esa Vartiaisen ja alan kilpailuissa menestystä saavuttaneen, fine dining paikoissa mm. Ravintola Olossa, Groteskissa, Osissa sekä Mustassa Lampaassa, harjoitelleen Anna Vartiaisen suunnitteleman 7 ruokalajin illallisen 20.3. Anna osallistuu keväällä taitajafinaaliin sekä Pohjoismaiseen nuorten kokkien parikilpailuun. Annalla on jo Nuorten kokkien parikilpailun voitto vuodelta 2014. Vastaavaa loistavaa makujen, raaka-aineiden ja […]

Lue lisää

Ruoka vaihtuu – palvelu ei

Tutkimusten mukaan asiakas kertoo saamastaan hyvästä palvelusta keskimäärin kolmelle henkilölle, kun taas tyytymätön asiakas kertoo huonosta palvelusta keskimäärin 11 henkilölle. Hyvän asiakaspalvelun merkitys tuskin jää siis kenellekkään epäselväksi. Itse arvostan erittäin paljon hyvää ja asiantuntevaa palvelua missä tahansa palvelutilanteessa niin kaupassa kuin ravintolassakin. Ei se paljoa vaadi, jos tervehditään ja huomioidaan hymyllä kun asiakas astuu […]

Lue lisää