36 000 annosta!

Kuopion Satoa – ruokafestivaaleissa myytiin yhteensä 25:n ravintolan voimin n. 36 000 kpl pieniä ruoka – annoksia. Satoa tapahtuma järjestettiin Kuopiossa ensimmäisen kerran vuonna 2014, jolloin kaupunkin palkitsi sen vuoden ilmiönä.
Festivaali on osa RuokaSavo-hanketta. Pohjois-Savon maaseutustrategian visiona on, että Pohjois-Savon on vuonna 2020 valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ruokamaakunta.
Satoa Kuopio Food Festival on paikallisten makujen juhla, jossa voi ostaa pieniä ruoka- annoksia katuruokakulttuurin hengessä ja nauttia samalla tapahtuman ohjelmasta kuten katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä.
Tapahtuma oli erittäin hyvin organisoitu ja kaikesta näkyi, että järjestäjät ovat paneutuneet kaikkiin osa-alueisiin vahvalla ammattitaidolla.
Seuratessani eri ravintoloiden työskentelyä myös heidän työssään näkyi erittäin vahva ammattitaito. Annokset tehtiin hyvin kiireestä huolimatta ja hymyssä suin vaikka jonoja kertyi etenkin ketjuuntumattomien ravintoloiden eteen.
Maut olivat kohdallaan kaikissa annoksissa joita maistelin.
Erityismaininnan annan Jäppilän Kievarille Cajun Blackened Shrimp-annoksesta, joka nimensä mukaisesti sisälsi cajun maustettua jättikatkarapua, pekonimarinoitua mustaa papua ja maissikakkua. Sekä siitä, että he käyttivät annoksissa sellaisia kertakäyttövälineitä, joissa ruokailuvälineet on tehty puusta ja lautaset pahvista, vaikka ne ovat hankintahinnaltaan kaliimpia. Myös osa muistakin ravintoloista oli päätynyt samaan ratkaisuun.
Ruoka-annosten hinnat vaihtelivat 2 – 6 €/kpl eli annokset olivat hinnaltaan edullisia laatuun nähden. Esim. Chaine des Rotisseurs ravintola Musta Lampaan kolmen ruoan menu maksoi 13€.
Vastaavia tapahtumia on järjestetty myös muissa lähialueen kaupungeissa mm. Mikkelissä ja Jyväskylässä tietääkseni myös hyvällä menestyksellä, joten miksi ei tämä toimisi hyvällä ammattitaidolla järjestettynä myös Varkaudessa.
Tässä yhteydessä haluan heittää pallon Varkauden Nuorkauppakamarille olisiko tässä ajatusta soveltaa ideaa Sampea ja Samppanjaa festivaalin yhteyteen. Uskoisin, että tapahahtumat tukisivat toinen toistaan. Katukin siinä on valmiina.

IMG_0348 IMG_0361 IMG_0365 IMG_0367 IMG_0370 IMG_0398