Amerikkalainen steakhouse Savon sydämessä

Amerikkalainen steakhouse keskellä Savon järvimaisemaa noin 1400 hengen Jäppilän kylässä tuntuu alkuu hivenen oudolta, mutta asia on toteutettu niin loistavasti kuin sen vain voi, niin ruokalistan kuin sisustuksen osalta. Jäppilän Kievarin pitäjä on 40-vuotta Amerikassa asuneena ja 4-vuotta jazz clubia New Yorkissa pitäessään varmaankin paras näillä main tekemään ja tuomaan Amerikkalaisen etelävaltioitten käyttämät ruoanvalmistustavat (southern comfortfood) näille seuduille.
JK-street food vaunun voi myös bongata erilaisista tapahtumista kesän aikana esim. Pieksämäellä Big Wheelsissä ja Mikkelissä Rapu ja Muikku tapahtumassa.
Kokkina keittiössä työskentelee Timon tytär Tiia, jolla on työkokemusta muutamien vuosien ajan mm. Michelin tähtipalkitussa ravintolassa Lontoossa.
Kievarissa on tarjolla bbq-tyylistä avotulella kypsytettyä lihaa, kanaa, hampurilaisia, possua ja kalaa, jossa on mieto savun maku sekä cajun-tyylistä Louisianan ranskalaisväestön käyttämää mausteista pippurisesosta, joka antaa potkua esim. kanaan, kalaan ja rapuihin.
Tarjolla on myös blackened- maustettua ruokaa, jotka tekee Louisianan mausteet erittäin tulisiksi ja näin ollen toimii erinomaisesti pihvien, hampurilaisten, kanan ja kalan kanssa.
Kievarin keittiö tekeen maustesekoituksista lähtien kaiken itse.
Hampurilaisissa käytetään arvostettua korkea laatuista black angus härän lihaa, jossa on voimakas aromikas lihan maku.
Menu vaihtuu viikottain ja koska esivalmistelut ja tiettyjen lihojen kypsennysajat voivat olla jopa kymmenen tuntia voi jotkut annokset loppua aikaisemmin, mutta vaikka listaa pidetään tarkoituksella pienenä pitääkseen korkean laadun ja tuoreuden takia, niin varmaan jokaiselle löytyy listasta sopivaa syötävää.
Vai miltäs kuullostaa esim. viikon 26 listalla olevat annokset:
Baby back rib duo
” The best from two states” puoli räkillistä molempia:

  • Kansas city bbq- ja texas-savustettuja possun ribsejä
  • spicy apple sauce ja coleslaw

Grilled strip steak

  • 300 g avotuli grillattu black angus marmori-ulkofile pihvi whiskey-kermalla ja aiolilla.

Kievari on avoinna heinäkuun loppuun ke – su, jonka jälkeen se on avoinna yksityistilaisuuksissa.
Kievarista voi tilata myös pitopalvelua yritysten ja yksityisten tilaisuuksiin.
Jos ette keksi mitään muuta syytä mennä käymään Jäppilässä niin lähtekää vaikka joku päivä auto – tai moottoripyöräajelulle ja käykää syömässä Kievarissa esim. erinomaiset hampurilaiset tai ribsit – takaan että ette tule pettymään.
Tarjolla on myös erikoisoluita, siidereitä sekä bourbon whiskejä.
DSC_0190  DSC_0186  DSC_0185  DSC_0184  DSC_0176   DSC_0175

Kommentit

 • Katri Tarvus

  Erittäin hyvää ruokaa ja hyvä palvelu! Suosittelen.

 • Timo Suhonen

  Olisi hyvä, että kun näitä erinomaisia ruokapäivityksiä tehdään, mainittaisiin kirjoituksessa erityisruokavaliota noudattavien mahdollisuus ruokailuun ko.kohteessa. Tuntuu tänä päivänä olevan aika yleistä se tarve!

 • Lihapullainsinööri

  Kiitos Timo hyvästä huomautuksesta.
  Laitan infoa jatkossa erityisruokavaliota noudattavien mahdollisuudesta ruokailla kirjoittamissani paikoissa.

Kommentointi on suljettu.