Minullakin on unelma

 
Teen sen unelman eteen töitä 24/7, mutta minulla on myös muita unelmia.
Haluan tuoda esille muutaman asian mikä minua on häirinnyt viimeaikojen kirjoituksissa koskien monikulttuurisuutta.
Kuulun myös itse liikuntarajoitteisena vähemmistöön. En polta kaupungilla autoja tai osoita mieltäni sen takia, että minä en pääse jokaiseen kauppaan tai liikkuminen on muuten kaupungilla esteiden takia hankalaa. Vaikka välillä se ottaakin päähän.
Olen työskennellyt rauhanturvatehtävissä Libanonissa sekä Kosovossa, ja työskennellyt mm. Ranskassa sekä Sveitsissä. Minulla on ystäviä ja tuttuja mm. Turkista, Venäjältä, Ruotsista, Amerikasta, Sveitsistä, Latviasta, Italiasta. Olen matkustellut melko paljon ja tykkään matkustella.
Tulen heidän kaikkien kanssa oikein hyvin juttuun.
Olen työskennellyt monen maahanmuuttajan kanssa ja tullut heidän kanssaan erittäin hyvin toimeen.
Kaikki tuntemani ulkomaalaistaustaiset henkilöt – joita on useita – työskentelevät tai opiskelevat Suomessa ja tietääkseni myös ovat sopeutuneet elämään täällä.
Haluan, että Suomeen muuttaa pysyvästi asumaan henkilöitä ulkomailta uskontoon, ihonväriin tai muuhun vastaavaan huomiota kiinnittämättä.
Mutta se mikä minua tässä kyseisessä keskustelussa häiritsee on se, että minä ulkomailla työskennellessäni sopeuduin kyseisen maan kulttuuriin ja tapoihin vaikka se varsinkin Libanonissa oli joskus minun ajatusmaailman vastaista. Kutsuttuna moskeijaan piti ottaa selvää miten siellä käyttäydytään ja missä asussa sinne voi mennä, kunnioitin heidän lakejaan ja sääntöjään. Joskus paikallisten häihin kutsuttuna meidän piti ottaa selvää miten niissä pitää menetellä ettei loukkaa ketään.
Eli summa summarun maassa on mielestäni käyttäydyttävä maan tapojen ja lakien mukaan. Haluan asua Suomessa missä autetaan apua tarvitsevia kuuluitpa mihin vähemmistöön tai ryhmään tahansa.
Eli jos joku tänne pimeään ja kylmään Suomeen haluaa tulla niin minun puolestani kaikki ovat tervetulleita, jos ovat valmiita sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.
Hymyillään kun tavataan.
Ps. terveisiä joulupukille sinne Kiinaan – niin se vaan on sinunkin sinne sopeuduttava.

Kommentit

  • seppo pyörre

    Tuo Harri on kyllä hieno ihminen.Olen onnekseni hänet tuntenut lähemmäs 30v.

Kommentointi on suljettu.