Taivaallisella makumatkalla Amandassa

Ravintola Amanda järjesti keittiömestari chef cordon bleu Esa Vartiaisen ja alan kilpailuissa menestystä saavuttaneen, fine dining paikoissa mm. Ravintola Olossa, Groteskissa, Osissa sekä Mustassa Lampaassa, harjoitelleen Anna Vartiaisen suunnitteleman 7 ruokalajin illallisen 20.3.
Anna osallistuu keväällä taitajafinaaliin sekä Pohjoismaiseen nuorten kokkien parikilpailuun. Annalla on jo Nuorten kokkien parikilpailun voitto vuodelta 2014.
Vastaavaa loistavaa makujen, raaka-aineiden ja luovuuden liittoa sisältävää illalliskokonaisuutta ei ole ollut tarjolla Varkaudessa vuosiin.
Jokaiseen annokseen oli harkittu ja valittu raaka-aineet, valmistusmenetelmät, maut ja suutuntuma erittäin tarkasti ja hiottu ne tukemaan toinen toisiaan.
Olen ruokaillut niin Suomessa kun ulkomailla Michelin tähdellä palkituissa ravintoloissa ja voin vilpittömästi todeta, että tarjottu illallinen oli vähintäänkin samaa tasoa.
Oli myös ilo seurata miten ammattitaitoinen ravintolahenkilökunta toimii, kun keittiö ja sali työskentelee saumattomasti yhteistyössä.
Uskon, että kaikki makumatkalle osallistuneet asiakkaat saivat kokea Varkaudessa samanlaisen makunautinnon kuin Helsingin parhaissa huippukokkien johtamissa Michelin tähden ravintoloissa.
Menu koostui seuraavista annoksista:
DSC_0140
Keittiön tervehdyksenä: Revittyä possun niskaa, kuivattua tyrniä, timjamimajoneesia ja vakumoitua kurkkua itsetehdyllä näkkileivällä.
DSC_0142
Alkuun: Maa-artisokkaa keittona sekä pikkelöitynä ja raakana, lisäksi pikkelöityä muikkua, muikunmätiä, savustettua jogurttia ja ruskistettua voita sekä ruohosipulia.
DSC_0143
Väliruokana: Kermassa kypsennettyä fenkolia, perunamysliä, auringonkukansiemenpraliinia, hera-tilliöljyä sekä tilliä.
DSC_0149
Pääruokana: Karitsan paahtopaistia, paahdettua palsternakkaa, palsternakkapyrettä, puffattua spelttiä, paistinliemikastiketta ja lehtikaalia.
DSC_0153
Väliruokana: Gryere juustoa, fermentoitua omenaa, omenageeliä ja pähkinää.
DSC_0157
Suunraikastajana: Punaherukka hilejuoma.
DSC_0162
1. Jälkiruoka: Financieria, karamellikreemiä sekä suklaamaata.
DSC_0165
2. Jälkiruoka: Creme fraiche sorbettia, salmiakkikakkua, paahdettua valkosuklaata, vadelmamarenkia sekä vadelmageeliä.
DSC_0170
3. Jälkiruoka: Petit fours

Kommentit

  • M

    Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa, mikäli tämmöinen mahdollisuus on omassa kotikaupungissa, on ajan ja rahan hukkaa lähteä merta edemmäs kalaan =) Ilta oli kokonaisudessaan upea! Kiitos!

Kommentointi on suljettu.