World famous afternoon tea in Piccadilly The Ritz London hotel

Sali3 Pastries Ritz sali Sali 2 Sali4 Tarjolija 1

Perinteinen iltapäivä tee brittiläiseen tyyliin yli 100-vuotiaassa The Ritz- hotellissa Lontoossa on kokemus, joka on todella hintansa arvoinen.
Hotellina Ritz Lontoo on ollut yli 100 vuotta vertailukohtana, johon muita hotelleja mitataan.
Hotelli on ollut toiminnassa vuodesta 1906 lähtien täyttäen tuhansien vaativimpien asiakkaiden tarpeet. Hotellihuoneissa oli jo tuolloin omat kylpyhuoneet, kaksinkertaiset ikkunat, hienostunut ilmastointijärjestelmä sekä messinkiset vuoteet.
Hotellissa ovat yöpyneet monien maiden kuninkaalliset ja päämiehet sekä lukuisat Hollywood-tähdet. Kerrotaan, että Charlie Chaplinin yöpyessä hotellissa tarvittiin 40 poliisia saattamaan hänet fanijoukon läpi hotelliin.
Vuonna 1995 Ritz palautettiin yksityiseen brittiläiseen omistukseen, jonka jälkeen se kävi 18 vuotta kestäneen yksityiskohtaisen remontin.
Tammikuussa 2002 The Ritz sain ensimmäisenä hotellina juhla- pitopalvelupalkinnon hänen kuninkaalliselta korkeudeltaan Walesin prinssiltä.
Huonehinnat ovat n. 650 – 2000€/yö 2hh
Iltapäivätee Ritzissä on hieno kokemus, jossa voi hetkeksi heittäytyä kuninkaallisten, kuuluisuuksien ja elokuvatähtien saamaan palveluun. Palvelu on viety aivan toiselle planeetalle olematta kuitenkaan millään tavalla jäykkää tai mielistelevää. Palvelu toimii saumattomasti yhteen hovimestareiden ja tarjoilijoiden kesken asiakkaiden kanssa keskustellen hymyssäsuin ja pilkesilmässä.
Tullessa paikalle hovimestari ohjaa pöytään ja varmistaa tilatun menuun neljästä eri vaihtoehdosta.
Hetken päästä tarjoilija tuo menun, jossa on valittavana 18 eri tee vaihtoehtoa sekä teen kassa tarjottavat voileivät, skonssit ja leivonnaiset.
Tee tarjoillaan posliinikupeista, mutta muut astiat ovat hopeaa.
Tee valinnat tehtyä tulee pöytään alku shamppanja sekä suolaiset leivät jonka jälkeen leivonnaiset ja tee. Leivonnaisten jälkeen pöytään tuodaan skonssit sekä mansikkahillo ja Devonshire kerma.
Tarjoilulautasen tyhjennyttyä tarjoilija tuo aina välittömästi uuden tilalle. Näitten tarjottavien jälkeen tarjoilija tuo vielä tarjoiluvaunulla pöydän viereen kakkuja joista voi valita mieleisensä, josta tarjoilija leikkaa palan.
Kokonaisuutena voin todeta, että ihaillen seurasin miten sujuvaa ja rentoa, mutta samalla hyvin arvokkaasti henkilökunta palvelee asiakkaitaan heti siitä hetkestä alkaen kun saapuu hotelliin ohjatusti sisälle.
Mainittakoon vielä, että hotellissa on pukukoodi eli miehillä on oltava iltapäiväteellä pikkutakki ja kravatti. Muulla Rizin ravintoloissa on pukukoodina smart casual ja erityishuomiona on, että urheiluasuja ei sallita missään hotellin ravintoloissa ja baareissa.

Kommentit

  • Matti Itkonen

    Päivää!
    Tämä on olennainen teksti useista eri syistä. Ritz-hotelli yhdistyy kaupunkikulttuuriin, kaunokirjallisuuteen, elokuviin, televisiosarjoihin ja yleisesti todettuna koko kulttuurihistoriaan. Olen samaa mieltä brittiläisen vieraanvaraisuustaitavuuden erinomaisuudesta. Kestitseminen ja palvelu tapahtuvat kuin huomaamatta ja erittäin tasokkaasti. Suomessa olen kohdannut samanlaista ammattiylpeyttä ja ammattisivistystä vain Savoyssa Helsingissä. Sen paikan interiööri muistuttaa kokonaistaideteosta. Enemmän asiantilaa pohditaan joulukuun alussa ilmestyvässä Kalastajatorpan historiikissamme.
    Kiitos kirjoituksesta.
    Matti Itkonen

Jätä kommentti

*