Intohimoa ja osaamista!

Monet ihmiset suhtautuvat yrittäjyyteen edelleenkin arkaillen. Työn paljous, asiakkaiden määrä ja kova kilpailu mietityttävät monia.
Samat ihmiset eivät kuitenkaan näe  palkkatyössään potkujen mahdollisuutta, työpäivien pituutta ja yleensäkin työn mielekkyyttä yhtä suurena riskinä.

Usein ihminen jaksaa paremmin tehdä kahdeksantuntia itselleen mielekästä työtä verrattuna siihen, että työskentelisi pari tuntia hommissa, joista ei erityisemmin pidä. Monesti on todettu, että yrittäjyys perustuukin siihen, että kun saat tehdä rakastamaasi asiaa, jaksat tehdä sitä enemmän. Työ ei tunnukaan pelkästään työltä vaan jopa harrastukselta.

Eero Leppänen ja Katleena Kortesuo ovat kirjassaan Uuden työelämän aakkoset- Kuinka saat työn, josta tykkäät, tiivistäneet aiheen seuraavasti: Tärkeintä on löytää työ, jossa toteutuu kaksi tekijää: oma osaaminen ja intohimo sekä toisten tarve ja ostohalut. Kyseessä on kantava bisnesidea, jossa yhdistyvät työn tekemisen parhaat puolet.

Savonia amk:ssa syksyllä aloittaneet opiskelijat pohtivat nyt  kinkun syönnin ohessa opintojensa suuntautumisvaihtoehtoja.
Opiskelijainfoissa huomasin ilokseni, että moni nuori oli kiinnostunut yrittäjyyteen keskittyvästä vaihtoehdosta. Meidän onkin pyrittävä varmistamaan, että ko. suuntautuneisuuden valinnut opiskelija saa kaiken tarpeellisen tiedon ja taidon tulevan yrittäjyytensä eväiksi. Intohimoa ja ideoita nykyajan nuorilla onkin usein jo valmiina!

Rauhallista Joulua ja Onnellista Vuotta 2016!

Jari-Pekka Jääskeläinen

lehtori/yrittäjyysvalmentaja

Savonia- ammattikorkeakoulu