4 minuutissa vieraalla kielellä!

Muosa NY:n edustajat Lahdessa, vas. Milla Kallajoki ja Hanna Luhtavaara kuva: Turo Numminen

Miltä tuntuisi astella vieraiden ihmisten edessä estradille, jossa sinun tulisi seuraavien neljän minuutin aikana englannin kielellä vakuuttaa kuulijat niin visuaalisesti kuin sisällöllisestikin liikeideasta, jota sinä ja kaverisi pidätte maailman parhaimpana?

Näin toimittiin viime viikolla Lahden ammattikorkeakoulussa, jonne oli kokoontunut eri puolilta Suomea parisataa nuorta yrittäjää,  jotka olivat ideoineet, perustaneet ja pyörittäneet omaa yritystään osana opintojaan joko yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa.

Kyseessä oli NY ( Nuori yrittäjyys) Start Up-finaali, jossa valittiin lukuvuoden parhaat yritykset. Nyt oli aika kertoa omasta liikeideastaan vaativien tuomareiden lisäksi myös kilpakumppaneille ja yleisölle. Kuvien ja videon käyttö oli sallittua ja lavalla sai olla joko yksin tai sitten oman tiimin kanssa.

Tuomarit lausuivat arvionsa esitysten jälkeen ja seuraavaksi siirryttiin auditoriosta näyttelytilaan, jossa mielenkiinnon kohteena oli kunkin harjoitusyrityksen tuotteiden ja palveluiden esittely omilla ständeillä.

Kajaanin amk:n yritys The Great Escape vei sekä parhaan esityksen että parhaan harjoitusyrityksen palkinnon ja pääsi edustamaan Suomea kesällä Bukarestiin Euroopan Nuori Yrittäjyys Start Up- finaaliin.

Palkitsemistilaisuudessa oli kuitenkin hienointa se, että  yritysten keskuudesta valitun parhaan myyjän palkinnon sai Savonia amk:n muotoilun opiskelija Milla Kallajoki Muosa NY -pop up- liikkeestä.

Samaan aikaan kun puolet ryhmästä markkinoi  muotoilijaopiskelijoiden valmistamia ainutlaatuisia koruja, pukuja, sormuksia jne. Kuopion keskustan Torinkulman liikkeessä, Milla hurmasi Lahdessa asiakkaat positiivisella olemuksellaan.

Savonia-amk:n opiskelijat olivat ensimmäistä kertaa mukana kilpailussa ja heti saatiin menestystä!

 

Jari-Pekka Jääskeläinen

Liiketoimintaosaamisen lehtori

Savonia-amk

 

 

 

 

Kommentit

  • http://tbrc.fi/

    Erittäin mielenkiintoinen postaus! :)

Jätä kommentti

*