7-kerroksinen luksustalo Kuopion tuomiokirkon tontilla

Kuva: Sandor Nagy

Ihailin Kuopion kaupunkinäkymää virtuaalisen talon parvekkeelta, tuomiokirkon tontilla. Näin alaviistossa Lingnell&Piispansen talon ja sivulla Suomen Pankin eli Ravintola Isä Camillon. Silloin kolahti.

Päässäni oli ammattimaiseen käyttöön tarkoitetut lasit, joihin pystyin vaihtamaan asunnon sisustuksen ja tyylin yhdellä joystickin klikkauksella. Niin helppoa ja todellista.

3D-kolahduksen aiheuttivat Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistuneet nuoret miehet, jotka perustivat yrityksen nimeltään 3D-talo. Sandor Nagy, Pauli Rissanen ja Matti-Juhani Pekkanen täydentävät osaamisellaan toisiaan: koneinsinööri, teollinen muotoilija ja ympäristötekniikan insinööri.

3D-talon yrittäjät: Teemu Wilander, Matti-Juhani Pekkanen, Sandor Nagy ja Pauli Rissanen. Kuva:  Heikki Parviainen.

3D-talon yrittäjät. Kuva: Heikki Parviainen.

 

Nämä miehet haluavat olla toteuttamassa omia visioitaan nopeasti kehittyvässä maailmassa. Yrittäjien tietä helpotti se, että ympärille muodostui nopeasti innostunut ja monialainen osaajatiimi, jolla oli samanlaiset visiot tulevaisuudesta. Mukana toiminnassa on 11 muuta nuorta ammattilaista.

Yrittäjät vannovat verkostoitumisen nimiin. Yrittäjyydessä kiehtoo vapaus: mahdollisuus muuttaa ja kehittää liiketoimintamallia ilman isompaa veivaamista. Vapaus rakentaa itselle ja ympärillä oleville ihmisille maailman paras työpaikka.

Yritys on erikoistunut tuottamaan korkealaatuisia virtuaalitodellisuusmalleja pääasiallisesti rakennusalan ja teollisuuden käyttöön, suunnitteluun ja myynnin työkaluksi. Lisäksi yritys tekee laserkeilausta, 3D-tulostusta sekä monialaista suunnittelua.

Yrityksen päätuote on virtuaalimallien tekeminen rakennusteollisuuteen, teollisuuteen, viihde- ja elämyspuolelle. Olemme panostaneet erityisesti rakennusteollisuudessa käytettäviin virtuaalimalleihin, korostavat nuoret yrittäjät.

Kunnianhimoa nuorilla löytyy. Viiden vuoden kuluttua he näkevät yrityksen olevan yksi Suomen suurimmista virtuaalitodellisuutta ja lisättyä todellisuutta hyödyntävistä firmoista rakennusalalla, teollisuudessa ja tieteessä.

3D mullistaa – oletko valmis!

Kaija Sääski

koulutusvastuujohtaja

Savonia-ammattikorkeakoulu

Kommentit