Bisness tuo hyvinvointia – hyvinvointi luo bisnestä

Uusia yrityksiä kehon ja mielen hyvinvoinnin, liikunnan, ravitsemuksen ja terveyden edistämiseksi syntyy nopealla sykkeellä. Ihmisen hyvinvointiin liittyvä yritys- ja liiketoiminta on nopeasti kasvava trendi.

Koulutukset, joista valmistuu liikunnan tai terveyden ammattilaiseksi kiinnostaa nuoria vuodesta toiseen. Esimerkiksi Savonia-ammattikorkeakoulun fysioterapiakoulutus on kestosuosikki.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi, terveys, terveelliset elämäntavat, terveyden edistäminen, kulttuurikokemukset ja paremmat, yksilöllisemmät palvelut kiinnostavat ihmisiä yhä enemmän niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujen radikaalin uudistuksen eli kansan kielellä sotesopan oletetaan avaavan kilpailua alalle. Uudistus lisää ja monipuolistaa yksityistä tarjontaa.

Silja Huhtiniemi, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja, kannustaa Pohjois-Savoa ottamaan lisävauhtia talouteensa terveydestä. Hänen mukaansa alan bisnesmahdollisuuksia on vasta raapaistu.

Savoniassa uskomme samaan. Siksipä syksyllä 2017 alkaa uusi, koko Suomessa ainutlaatuinen hyvinvointi- eli wellness-liiketoiminnan tutkinto-ohjelma, josta valmistuu tradenomiksi. Koulutukseen voi hakea ensi kevään yhteishaussa.

Hyvinvointiala on laaja ja sen liiketoimintaosaajista on kysyntää. Olemme varmistaneet sen paikallisten yrittäjien kanssa käymissä keskusteluissamme.

Uuden koulutuksemme tarpeellisuudesta ovat vakuuttuneita niin lääkärikeskus-, apteekki-, kuntosali-, hyvinvointiteknologia-, kuntoutus-, kylpylä-, matkailu- ja hyvinvointikeskusyrittäjät.

Wellness-liiketoiminnan tradenomi erottuu erityisosaamisellaan muista tradenomeista. Hänellä on vahvan liiketoimintaosaamisen lisäksi monipuolinen hyvinvointiin liittyvä tietämys ja alan yritystoiminnan kehittämisosaaminen.

Kaija Sääski

koulutusvastuujohtaja

Savonia-ammattikorkeakoulu