Boostia pk-yrittäjän kesään

Kuva: Savonia-ammattikorkeakoulu

Yrityksille on tarjolla runsaasti korkeatasoista ja ilmaista neuvontaa koronatukien hakemiseksi. Uusyrityskeskukset, konsulttiyritykset, yrittäjäjärjestöt, kuntien elinkeinopalvelut sekä myös Business Center Pohjois-Savo on mukana näissä neuvontatalkoissa.

Yritykset tarvitsevat rohkeaa, uudistavaa otetta ja ajattelua yrityksenä tulevaisuuteen.

Nyt on oivallinen, aivan uudenlainen mahdollisuus yhdistää Savonia-ammattikorkeakoulun eri alojen opiskelijoita ja pk-yrittäjiä liiketoimintansa kehittämiseen raikkaalla otteella.

Pk-yrittäjä, tartu tarjoukseen ja lähde mukaan Summer Boost 2020 –tulevaisuusprojektiin: https://portal.savonia.fi/amk/fi/palvelut-yrityksille/summer-boost-2020

Kyse ei ole perinteisestä kesätyöstä, vaan yritykselle ja opiskelijalle konkreettisesti hyödyllisestä yhteiskehittämisestä.

Samalla vastuullinen yritys auttaa opiskelijaa samassa pandemia-ahdingossa, jossa kesätyöpaikat hupenivat alta juuri kesän kynnyksellä.

Idea on se, että yrittäjää saa nohevia opiskelijoita, opiskelija saa arvokasta työelämäkokemusta. Kyseessä on win-win -tilanne eli molemmat voittavat. Monialaista tiimiä ohjataan ammattimaisesti.

Summer Boost on tehty yrittäjille todella helpoksi. Opiskelija saa projektityöstään korvauksen, mutta työnantajan velvollisuudet eivät kaadu yrittäjälle. Niistä vastaa Savonia.

Lopputuloksena syntyy yrityksen liiketoimintaa eteenpäin vieviä, konkreettisia tuote-, palvelu- ja liiketoimintamalleja.

Korona ei lannistanut Business Centerin toimintakaan, päinvastoin. Olemme kehittäneet ja kokeilleet käytännössä uusia tapoja lähestyä ja kohdata yrittäjyydestä kiinnostuneita ja pk-yrittäjiä.

Huikea kokemus ja menestys oli kuukausi sitten järjestetty Pohjois-Savon ensimmäinen Havuja#!&! Nuotiopiirin live stand up -esitys verkkolähetyksenä.

Lähes 100 osallistujaa seurasi jännittyneenä, miten stand up -koomikko Teemu Vesterinen selvisi myös hänelle ensimmäisestä verkkolive-esitysestä.

Tapahtumayrittäjä Juha Jylhäsalmi avasi samassa lähetyksessä värikkäästi omaa yrittäjän taivaltaan. Sitkeä yrittäjä ja Savonian alumni ei ole jäänyt ihmettelemään, eikä kekseliäisyyttä ole puuttunut ennenkään.

Koronapandemia sotki hänen tulevaisuuden suunnitelmat. Juha ei lannistunut, vaan nousi jaloilleen maailman muutoksista huolimatta.

Seuraava Havuja#!&! Nuotiopiiri verkossa on jälleen 25.5., klo 15. Kannattaa ilmoittautua mukaan: https://webropol.com/s/nuotio2505ilmo

Virtuaalinuotion ääressä BikeTaxi-yrittäjä Miika Keihänen kertoo yrittäjätarinansa. Sonja Lehtomäki ja Iita Sallinen avaavat yhteisestä intohimoaan ja arvopohjaansa, josta syntyi muotoilun välitysyritys Hathunters.

Kaija Sääski

johtaja, Business Center Pohjois-Savo

Business Center Pohjois-Savo:

Pohjois-Savon kasvun ja elinvoimaisuuden varmistaminen yrittäjyys- ja innovaatioympäristöä kehittämällä -hanke. Rahoittajat: Etelä-Savon ely-keskus (ESR) ja Pohjois-Savon liitto (EAKR).