Hyvää Yrittäjän päivää niin nuorille kuin vähän kokeneemmillekin yrittäjille!

Tiimityö on parasta!

Tänään on taas se päivä vuodesta, jolloin yrittäjä ja yrittäjyys on näyttävästi esillä niin tiedotusvälineissä kuin eri keskustelufoorumeilla. Voi olla, että muiden teemojen ohella esille nousee ammattiliittoja ja eduskuntaakin puhuttanut esitys työntekijän irtisanomiskäytäntöjen mahdollisesta muuttamisesta. Mutta miten on yleensäkin työpaikan pelisääntöjen kanssa?

Organisaatiopsykologi Pekka Järvisen mielestä työpaikan pelisäännöt ovat entistä enemmän hukassa. Hänen kirjansa Ammatillinen käyttäytyminen julkaistiin viime viikolla ja siinä hän painottaa, että töissä ei tarvitse olla koko ajan kivaa tai edes haasteellista. Ikävät rutiinit , huonosti sujuva yhteistyö ja kriittinen palaute kuuluvat työhön. Ajatus siitä, miten työpaikalla ollaan ja mikä sinne kuuluu, on hämärtynyt.

Sadoissa työpaikoissa vieraillut ja työntekijöitä haastatellut Pekka Järvinen toteaa kirjassaan, että on hyvä että jyrkät hierarkiat, joissa johtajat johtavat ja alaiset kuuntelevat hiljaa, ovat poistuneet. Jokainen työntekijä nähdään voimavarana ja ihmisten hyvinvointi korostuu. Tilalle on kuitenkin usein tullut ajattelu, jossa hyvä työyhteisö on sellainen, jossa kaikki ovat kavereita, aina on hauskaa ja jokainen saa tehdä vain sitä mistä tykkää.

Muista, mikä on työroolisi ja millaisia odotuksia siihen kuuluu. Olet töissä, et kavereiden kanssa, painottaa Järvinen. Seuraavana hän tähdentää, että kaikista esimiehistä, kollegoista tai alaisista ei tarvitse pitää, mutta kaikkien kanssa pitää kuitenkin pystyä työskentelemään.

Jokainen työntekijä on vastuussa työpaikan ilmapiiristä. Ystävällinen ja kohtelias käytös auttavat hyvän ilmapiirin synnyttämisessä. Järvisen mielestä kenenkään ei myöskään tarvitse sietää toisten asiatonta käytöstä. Samoin erimielisyydet pitää pystyä käsittelemään, sillä yhteistyö on haastavin tapa tehdä töitä. Tunteiden noustessa pintaan pitäisi harkita entistä tarkemmin sanoja, maltti on valttia työpaikallakin.

Kirjassaan Järvinen painottaa, että työrooleissa pitäytyminen takaa, että keskustelu pysyy asiatasolla. Työyhteisön aikaa ja energiaa ei kulu ihmettelyyn ja nahisteluun. Ammatillinen käytös synnyttää avoimuutta ja luottamusta. Kun pysytään työrooleissa, huolehditaan myös parhaiten ihmissuhteista työpaikoilla.

Yritysjohtaja näyttää esimerkkiä pk-yrityksissä varsinkin työpaikan kulttuurin luomisessa,  jolloin johtamisen tulisi olla ennakoitavaa, niin että työntekijät tietävät, että ongelmien esille ottamisesta ei seuraa ongelmia itselle, muistuttaa Järvinen.

Hyvää Yrittäjän päivää kaikille, pidetään työpaikan pelisäännöt muistissa, niin työt luistavat entistä paremmin!

 

Jari-Pekka Jääskeläinen

Liiketoimintaosaamisen lehtori

Savonia-amk

 

Jätä kommentti

*