Ilmianna aktiivinen yrittäjyyden edistäjä

Business Center Pohjois-Savon Kasvun Kuikka -palkinnon saajat iloitsevat heidän yrittäjyyskasvatustyönsä huomioimisesta. Riikka Nissilä (vas.), Matti Laitinen, Kaija Sääski, Jari Ukkonen, Tiina Hartikainen, Sanna Runsala, Tomi Tuovinen. Kuva: Business Center Pohjois-Savo

Katso ympärillesi ja mieti, kuka tai ketkä tekevät lähiyhteisössäsi tärkeää työtä lasten ja nuoren elämäntaitojen vahvistamiseksi. Ilmianna hänet tai heidät Kasvun Kuikka -kilpailuun viimeistään 15.10.

Elämänhallintataidot ja elinikäisen oppimisen taidot ovat samoja kuin yrittäjyydessä tarvittavat tiedot, taidot ja asenne. Tärkeitä ja kaikkien opittavissa olevia taitoja ovat muun muassa: aloitekyky, luovuus, innovointi, riskien ottaminen. Suunnittelutaitoja, projektin- ja ajanhallintaa on myös hyvä treenata, kun haluaa viedä omia ideoitaan eteenpäin tavoitteellisesti.

Kasvun Kuikka -palkinto on tunnustus ja uniikki, hopeinen muotoilutuote, jonka on suunnitellut Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistunut muotoilija Martta Holma.

Klikkaa ja ilmianna: https://bcpohjois-savo.fi/ilmianna-kasvun-kuikka-2023/

Innoituksena palkinnolle toimii www.tulevaisuudenosaajia.fi -sivulla oleva kuikka. Visualisoitu kuikka tuo esiin Pohjois-Savon maakuntalinnun modernilla otteella. Se kuvaa maakunnan kulttuuria, jossa jokaisella annetaan mahdollisuus kulkea omaa tietään sekä kasvaa täyteen luovaan mittaansa.

Sivusto tarjoaa tarvittavat työkalut yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksen toteuttamiseksi, tukien opettajia ja oppilaitoksia sekä muita sidosryhmiä kasvatuksen kehittämisessä.

Kasvun Kuikka -palkinnon idea on palkita vuosittain toimija, esimerkiksi kunta tai kuntalainen, koulu, opettaja tai yrittäjä, jotka ovat tehneet ennakkoluulotonta työtä yrittäjyyden edistämiseksi. Palkitsemalla kannustetaan maakunnan asukkaita uuden keksimiseen ja tuetaan yrittäjyyskasvatusta.

Kasvun Kuikka jaetaan lokakuussa jo kolmatta kertaa. Vuonna 2021 palkittiin seuraavat henkilöt ja toimijat:

  • Riikka Nissilä, opinto-ohjaaja, opettaja Savon ammattiopisto, Varkaus
  • Savon Yrittäjät ry, Paula Aikio-Tallgren ja tiimi
  • Niina-Marika Lahnavik-Hoffren ja Anni Hoffren, yrittäjät, Kuopio Ravintola King’s Crown,
  • Atte Hartikainen, yrittäjä, Aten Apu, Nilsiä.

Viime syksynä 2022 palkittiin:

  • Jari Ukkonen, Kallaveden lukion historian, yhteiskuntaopin ja yrittäjyyden lehtori
  • Jouni Ortju, yrittäjä, Kuopio
  • Varkaus Nyt -toimintaryhmä
  • Tiina Hartikainen, kasvu- ja kansainvälistymispäällikkö, Kuopion alueen kauppakamari

Business Centerin yksi tehtävä on nostaa Pohjois-Savon yrittäjyyskasvatuksen arvostusta.

Kaija Sääski, yrityspalvelujohtaja

Business Center Pohjois-Savo

Savonia-ammattikorkeakoulu