Imu yrittäjäksi

Tohtorista yrittäjäksi – Jesse Heimonen. Kuva: Elina Palmgren

Jesse oli kaverinsa kanssa viihteellä. Terassilla istuessaan pojilla välähti: julkisivuremontin vuoksi huputettu rakennus Vaasan torin laidalla olisi valtavan iso mainospaikka. Siitä se lähti, syntyi liikeidea ja uusi yritys: Mediani.fi.

Jessellä oli jo lapsena bisnessmiehen verta suonissaan. Ala-asteella hän oivalsi, että luokkakavereille kannattaa myydä purukumia kolmella markalla, kun itse ostaa yhdellä. Yrittäjyyden ydin oli ymmärretty.

Jesse Heimonen on poikkeuksellinen yrittäjä. Vuonna 2010 hän valmistui tradenomiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Oppimisen into ei laantunut, vaan miehen tie vei kauppatieteen maisteriksi ja viime joulukuussa Heimonen väitteli tohtoriksi Vaasan yliopistosta.

Akateeminen yrittäjä on edelleen harvinaisuus. Heimonen päätti kuitenkin toisin. Hän aloitti toukokuun alussa startup-yrittäjänä.

Yrittäjän tärkeintä osaamista, henkilökohtaista myyntityötä Heimonen on harjoitellut sekä kuluttajakaupassa että yritysmyynnissä. Osaamista on vahvistanut myös Savonian yrittäjyysopintoja painottanut yTiimi.

Nyt liikeideana on kohderyhmäperusteinen mediahakukone. Palvelua varten yritys on kehittänyt älykkään hakualgoritmin, joka auttaa mainostajaa löytämään haluamansa kohderyhmän tavoitettavia medioita, mainospaikkoja: helpommin ja nopeammin.

Hotellihuoneiden hintavertailu netissä on näppärää. Nyt myös mainospaikkojen.

Perinteisempien medioiden, kuten tv:n, radion, lehtien ja ulkomainosten kohderyhmäperusteinen etsiminen, vertailu ja ostaminen on tähän saakka ollut varsin työlästä verrattuna uudempiin digitaalisiin medioihin. Se on vaatinut erityisosaamista.

Mediani.fi:ssa kampanjan rakentaminen on tehty ostajalle helpoksi.

Mediani.fi:ssa mainospinnan tuotteistaminen on helppoa ja maksutonta. Esimerkiksi Suomessa näkee valtavasti remonteista aiheutuvia kiinnostavia mainospaikkoja, joille löytyisi ostaja, mikäli niistä mainostajat ja mainontaa suunnittelevat toimistot tietäisivät.

Kuopion Savilahden kampusalueelle luodaan lähiaikoina kolmen oppilaitoksen: Savonian, Savon ammattiopiston ja Itä-Suomen yliopiston yhteinen yrittäjyyden oppimis- ja innovaatioympäristö.

Samalla alueella toimii yli 200 pk-yritystä ja useita tutkimuslaitoksia sekä Kuopion yliopistollinen sairaala. Tähtäimenä on edistää innovaatioihin perustuvien startup-yritysten syntymistä. Näitä Jessejä tarvitsemmekin enemmän Pohjois-Savoon.

Kaija Sääski

koulutusvastuujohtaja

Savonia-ammattikorkeakoulu

Jätä kommentti

*