Kaupunginjohtaja ei voi olla väärässä

Lavalla Vappu Pimiä Business Centerin yrittäjyyden ja innovaatioiden edistämisen palveluverkoston kanssa. Kuva: Business Center

Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen nosti Savonian 30-vuotisjuhlapuheessaan erinomaisesti toimivan Business Centerin palveluverkoston esimerkkinä Savonian aktiivisuudesta.

Kaupunginjohtaja ei puhunut turhia. Olemme ylittäneet lähes kaikki vuoden 2022 tavoitteemme, vaikka vuotta on vielä jäljellä:

 • yli 50 tiimiä on osallistunut yrittäjyysohjelmiimme
 • olemme mukana yli 40:ssä tapahtumassa
 • meillä on yli 60 yPolku- eli yrittäjyysvalmennusopiskelijaa
 • lähes 300 liikeidea- ja yritysneuvontatapaamista
 • yli 50 tunnistettua liike- ja innovaatioideaa
 • olemme luotsanneet eteenpäin 10 potentiaalista kasvuyritystä.

Kaikki alkaa ideasta

 Business Center vastaa Kuopiossa Draft-liikeideakilpailusta. Lokakuun Draftissamme palkittiin sekä uutta että perinteistä muotoilua, yhteensä kuusi tiimiä. Tuhannen euron tuen sai viisi tiimiä ja yksi jatkokierroksen tiimi sai 3000 euroa. Palkituissa tiimeissä oli osallistujia kaikista kolmesta Savilahden oppilaitoksesta: Savoniasta, Itä-Suomen yliopistosta ja Savon ammattiopistosta.

Hienon lisän tälle kierrokselle toi Kuopion Novapoliksessa toimiva yritysyhteisö Hub Panostamo, joka lahjoitti kaikille palkituille kolmen kuukauden jäsenyyden yhteisöönsä. Kunkin jäsenyyden arvo on noin 600 euroa. Ei huono!

Kaikki palkitut liikeideat olivat mainioita, joita todella kannattaa jatkokehittää. Ideat, palvelut ja tuotteet ovat juuri tätä aikaa, joilla uskoisi olevan kysyntää myös tulevaisuudessa:

 • Empaattista palvelumuotoilua asiakasprosessien kehittämiseen pienyrityksille.
 • Kantoapuväline – voimaa kantamiseen.
 • Toimintaterapian tueksi digitaalinen alusta.
 • Perinteinen räätälin palvelu.
 • Kuvauksen live- ja verkko-opetusta.
 • Ekologinen kosteuden tasoittaja sisäkäyttöön.

 Mitä hyötyä on Draftiin osallistumisesta?

Samu Lehtonen, CEO & Co-Founder, Marginum Oy:stä: “Osallistuimme Draft-ohjelmaan, josta tiimimme voitti 4000 € liiketoimintaideamme edistämiseen. Yritys perustettiin vasta Draft-ohjelman jälkeen.”

”Business Centerin neuvot yrityksen perustamisen suhteen olivat arvokkaita. Lisäksi saadut vinkit soveltuvien rahoittajatahojen suhteen olivat merkityksellisiä. Business Centerin kontaktiverkostoista on ollut myös apua erilaisten verkostointitapahtumien tunnistamisessa. Yrityksemme osalta olemme erittäin tyytyväisiä”, hehkuttaa Samu Lehtonen.

Marginumin teknologia edistää syöpäkirurgian tuloksellisuutta kudosten fluoresenssia tunnistavilla monitorointitekniikoilla. Marginumin visio on luoda kirurgian johtava fluoresenssin spektrianalyysiratkaisuja tuottava yhtiö.

Laitetta suunnitellaan käytettävän glioomien leikkauksiin, mutta myös muuhun syöpäkirurgiaan. Glioomaa on vaikea saada leikattua kerralla kokonaan pois, koska se kasvaa hajanaisesti.

Nyt siis uudet ideat poikimaan, seuraava Draft-haku on tammikuussa: https://draftprogram.com/

Kaija Sääski

yrityspalvelujohtaja

Savonia-ammattikorkeakoulu