Komerofood – Savoniasta Suomen valloitukseen

Komerofoodin toimitusjohtaja Pekka Nuutinen on kovatasoisen Suomalainen menestysresepti -kilpailun finaalissa. Kuva: Komerofood

”Mitä tänään syötäisiin?”, takoi Pekka Nuutisen takaraivossa, kun hän lopetteli työpäiväänsä Savonia-ammattikorkeakoulussa joitakin vuosia sitten.

Nälkäinen, epätoivoinen olo, työpaikan vastapäätä olevan Prisman ruokaosastolla ei helpottunut, vaan siitäpä syttyikin Komerofoodin liikeidea.

Konetekniikan diplomi-insinööri Pekka Nuutinen kehitti uudenlaisia pinnoitusteknologioita Pinnoitusprojektissa Savoniassa, kun hän vakuuttui elintarvikealan liikeideastaan.

Näin sai alkunsa Komerofood. Kaupassakäynti vei turhaa aikaa ja toi myös säätämistä arkeen. Tarvittiin vielä ruokatuotannon ammattilainen suunnittelemaan reseptit ja kartoittamaan sopivat raaka-aineet. Niinpä mukaan pyydettiin huippukokki Henri Alén. Pekan ja Henrin vastuullisen ja terveellisen ruuan arvomaailmatkin kohtasivat, joten yhteistyö oli luontevaa.

Tuotannon alkuaikoina Komerofoodin ruokapaketteja pakattiin Savonian opetuskeittiössä. Näin myös matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijat pääsivät mukaan uuden firman kehitykseen, välillä ideoimaan markkinointia tai esiintymään mainosvideoissa: https://www.youtube.com/watch?v=_JR21Nlxl_s

Komerofood haluaa helpottaa ruuan hankintaa ja valmistamista. Jokainen voi tuntea olevansa huippukokki, kun maukas ja terveellinen ateria syntyy selkeiden ohjeiden avulla näppärästi.

Kaikki yhdessä paketissa: raaka-aineet, mausteet, öljyt, lisukkeet, ohjeet. Yksinkertaisesti kaikenikäiset kotikokit onnistuvat. On muuten oivallinen tapa saada myös lapset innostumaan kokkailusta.

Komerofoodin tavoitteet ovat korkealla, joten tunnelma Suomalainen menestysresepti -kilpailun finaalissa on jännittävä. Kesän suositussa TV-ohjelmassa (keskiviikkoisin, MTV3, klo 21) etsitään uusia ruokainnovaatioita.

Komerofood on yksi kuudesta finalistista, tuotteenaan nopeasti valmistuva ravintolatasoinen Komero-lounaskippo. Kisan voittaja saa tuotteensa S-ryhmän kauppojen hyllyille. Eipä hassumpi palkinto.

Monet hyvät ideat syntyvät arjessa. Tarvitaan ripaus myös rohkeutta viedä ideaansa pidemmälle tai ainakin jonkun toisen arvioitavaksi. Jos mielessäsi siintää yrittäjyys ja kaipaat apua liikeideasi kehittämiseen, ota yhteyttä Business Center Pohjois-Savoon: www.bcpohjois-savo.fi. Siitä se lähtee.

Kaija Sääski

yrityspalvelujohtaja

Savonia-ammattikorkeakoulu

Business Center Pohjois-Savo

Business Center Pohjois-Savo: Pohjois-Savon kasvun ja elinvoimaisuuden varmistaminen yrittäjyys- ja innovaatioympäristöä kehittämällä -hanke. Rahoittajat: Etelä-Savon ely-keskus (ESR) ja Pohjois-Savon liitto (EAKR).

Kommentit

  • Pettynyt

    Kokeilin Komero lounaskippoa ja ihmettelin 48!!! ainesosaa.Kuvittelin puhtaita raaka.aineita ja herkullista kippoa.Maistoin ja se kastike oli järkyttävän pahaa ja lohipala pieni jossa 4cm pitkä ruoto.Maistoin 2 haarukallista ja roskiin meni.
    En ikinä osta mitään missä PALMUÖLJYÄ! ja sesamöljyä.MIKSI??Ja 48 aineosaa -huhhu.
    toista en osta .Nostatusaine?Hinnan nostatusainettako?YÄÄK.Nopea ja helppo tehdä itse niin saa ilman lisäaineita.

Kommentointi on suljettu.