Kun Bruce Oreck tuli kylään

Bruce Oreck "Brave and innovative Ways of becoming Interntional" -seminaarin jälkeen Ricardo Patinon ja Antti Hynnisen jututettavana.

”Ei Adidaksella tai Nikellä ole sen parempia kenkiä kuin muillakaan, heillä on vain parempi tarina” väittää entinen suurlähettiläs ja maailmankansalainen Bruce Oreck.

Vaikuttava lavaesiintyminen yhdistettynä tuhtiin tietopakettiin, höystettynä huumorilla. Siinä Aalto-yliopiston asiantuntijan shown kaava savolaisille kuulijoille maanantaina Technopoliksella. Oreck on varmasti kertonut saman tarinan jo aiemminkin, mutta tälläkin kertaa kuulijat istuivat hievahtamatta kuuntelemassa kansainvälistymisen ilosanomaa.

Kutsuimme Oreckin Kuopioon kertomaan miten Suomesta, ja erityisesti Savosta, on mahdollista ponnistaa maailmalle. Vastaus oli, että se vaatii ketteryyttä, rohkeutta ja luovuutta.  Mielenkiintoisten tarinoiden kertomista. Ei faktoilla ampumista.  Harmi vain, että juuri sen me suomalaiset osaisimme niin hyvin. Jopa englanniksi.

Seminaariin pyysimme mukaan myös kuopiolaisia menestystarinoita, yrityksiä, joilla on jo verkot kansainvälisillä vesillä. Paneelissa nähtiinkin savolaisessa mittakaavassa varsin innostunutta ja innostavaa keskustelua. Nyökyttelyn määrää ei pystynyt edes laskemaan, niin samoilla linjoilla yritysten edustajat olivat. Ujot suomalaiset eivät pärjää maailmalla vaikka tuote olisi kuinka hyvä, jos tuotteeseen ei ole liitetty uskottavaa ja mielenkiintoista tarinaa. Näin julistaa Oreck. Lisäksi tarvitaan se paljon puhuttu ”hyvä tyyppi” ja verkostot.

Lopuksi muutama poiminta Oreckin teeseistä. Aktivoi kohderyhmän aistit monipuolisesti. Huolehdi, että asiakas tuntee itsensä viisaaksi. Käytä ymmärrettävää kieltä. Ja pidä hauskaa!

 

Ulla Pekkarinen

Liiketoimintaosaamisen lehtori

Savonia-amk

(Kuvat Kirsi Tikkunen)

 

Paneelissa oli mukana Markku Parviainen, Antti Hynninen, Tuija Keinonen ja Juha Yrjänheikki.

Paneelissa oli mukana Markku Parviainen, Antti Hynninen, Tuija Keinonen ja Juha Yrjänheikki.

Yleisökysymyksille varattu aika käytettiin tehokkaasti.

Yleisökysymyksille varattu aika käytettiin tehokkaasti.