Pohjois-Savo muuttuu – muuttuvatko pohjoissavolaiset

Business Center -tiimi auttaa yrittäjyydessä ja innovoinnissa. Yhdessä luodaan: Tulevaisuuden kestäviä yrityksiä. Kuva: Savon XPress

Pohjois-Savo ja Kuopio investoivat ja rakentavat. Kaupunkiympäristö kehittyy huimaa vauhtia asemanseudulla, Mölymäellä ja Savilahdessa. Reilun vuoden kuluttua myös Karjalankadun varrella, kun Savonia-ammattikorkeakoulun Opistotien kampus on maantasalla. Tilalle nousee Skanskan kerrostaloja, noin 700 asuntoa.

Kuopion Savilahteen muodostuu ainutlaatuinen yrittäjyys- ja innovaatioympäristö: Business Center, Savonia, Savon ammattiopisto, Itä-Suomen yliopisto ja yli 200 yritystä Technopoliksella. Savonia keskittää kaupungin toiminnat samalle kampukselle vuonna 2020 ja Savon ammattiopisto vuosina 2021-23.

Muuttorumba legendaarisesta Tekusta Opistotieltä alkaa jo tänä kesänä. Silloin siirtyy tietotekniikan opetus, jouluna konetekniikka. Kesällä 2020 on suuri muutto: muotoilun, sähkö-ja rakennustekniikan koulutus ja labrat siirretään tuliterälle kampukselle. Ympäristötekniikka siellä jo onkin ollut useita vuosia.

Muutos uusiin tiloihin tulee olemaan huikea. Tilat muuttuvat, mutta niin muuttuu opetuskin. Uusissa tiloissa avautuu meille aivan uudet mahdollisuudet hyödyntää monialaisesti opiskelijoiden ja opettajien osaamista.

Muutoksen edellytykset ovat paremmat kuin koskaan kaikille pohjoissavolaisille. Haluamme maakuntamme olevan elin-, veto- ja pitovoimainen vielä vuosikymmenienkin kuluttua.

Tulevaisuutemme varmistamiseksi muutetaan asennetta ja ajattelua reippaasti yrittäjyysystävällisemmäksi ja innovaatiohakuiseksi. Savolaiset ovat tunnetusti supliikkeja ja kekseliäitä Spede Pasasen hengessä. Kasvatetaan, koulutetaan lapset ja nuoret yritteliäiksi.

Business Center on uusi pohjoissavolainen palveluverkosto yrittäjille tai yrittäjyydestä kiinnostuneille, yrityksensä kehittäjille, opiskelijoille, opettajille, firmojen ja työyhteisöjen henkilöstöille. Business Center panostaa yrittäjyyden ja innovaatioiden, uusien palvelujen ja tuotteiden kehittämiseen.

Business Center Pohjois-Savon verkkosivut on avattu: www.bcpohjois-savo.fi Klikkaa, tule mukaan yhteisöömme kehittämään ja kehittymään: http://bit.ly/2Hzwgao

Olemme aktiivisia myös somessa, osallistu ja seuraa meitä:

Facebook: https://www.facebook.com/bcpohjoissavo/

Twitter: https://twitter.com/bcpohjoissavo

Instagram: bcpohjoissavo

Löydät meidät myös tunnisteella #bcpohjoissavo.

Business Centerissä luomme: Yrittäjyyttä ja innovointia – Tulevaisuuden kestäviä yrityksiä.

Kaija Sääski

johtaja, Business Center

koulutusvastuujohtaja, Savonia-ammattikorkeakoulu