Mikä ihmeen Business Center?

Business Center Pohjois-Savo auttaa yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia menestymään.

Vaikka et olisi businessihmisiä, kannattaa silti lukea, miten liiketoimintaa buustataan oppilaitosten ja kaupunkien yhteistyönä. Jos et sinä, niin kaverisi saattaa kaivata juuri apua ja osaamista, jota nyt on Pohjois-Savossa tarjolla.

Business Center panostaa yrittäjyyden ja innovaatioiden, uusien palvelujen ja tuotteiden kehittämiseen.

Olemme uusi pohjoissavolainen palveluverkosto yrittäjille tai yrittäjyydestä kiinnostuneille, yrityksensä kehittäjille, opiskelijoille, opettajille, firmojen ja työyhteisöjen henkilöstöille.

Business Centerissä luodaan Pohjois-Savoon ja Savilahteen oppilaitosten yhteinen, kaikille toimialoille ja yrityksille tai yrittäjiksi aikoville: yrittäjyyden oppimisympäristö, yrityskiihdyttämö, stratup-yhteisö, innovaatioiden lisensiointi- ja kaupallistamispalvelut.

Kehitämme myös yhdessä opettajien ja rehtoreiden kanssa käytännönläheisesti yrittäjyyskasvatusta. Helpottamme näin kaikkien kouluasteiden, varhaiskasvatuksesta yliopistoon, opettajien ja koulujen arkea yrittäjyyden opetuksessa.

Miksi Business Center?

Pohjois-Savolla on kovat kasvutavoitteet. Kuopion väkiluvun tulisi olla vuoteen 2040 mennessä 200 000 asukasta Kuopion alueen kauppakamarin tavoitteen mukaisesti. Pohjois-Savossa perustetaan vuosittain noin 900 yritystä. Toimintansa lopettaa vuosittain lähes vastaava määrä.

Tilanne on vakava. Ilman uusi työpaikkoja ja yrityksiä, maakuntamme taantuu. Nuoret ja eri alan ammattilaiset luovat tulevaisuutensa muualla.

Alueelle tarvitaan siis lisää uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Niistä hyötyvät kaikki maakuntamme asukkaat. Autamme Pohjois-Savoa kehittymään, haluamme varmistaa Sinun menestymisen ja maakuntamme elinvoimaisuuden vuosikymmenien päähän.

Sinua ja yritystäsi palvelee huippuasiantuntijoiden Business Center -tiimi: yritysneuvontaa, yrittäjyys- ja innovaatio-osaamista (uudet tuotteet ja palvelut).

Tähtäämme jatkuvaan palveluun ja osaamisen kehittämiseen. Business Centerissä ovat mukana: Savonia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto, Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kaupungit ja Navitas Kehitys Oy.

Kaija Sääski

Business Centerin johtaja ja koulutusvastuujohtaja

Savonia-ammattikorkeakoulu

Kommentit

  • Konsulentti

    Kuinka paljon erilaisia businekseen boostaajia savosta löytyy. On verovaroin kustannettua suutarien ja räätälin some koulutusta YOM, on edelleen verovaroin kustannettua Navitasta, nyt business center.
    Ja on vielä Navitaksen yritysasianaisen business savo, joka tekee samoja asioita kuin tämä nainen navitaksessa.
    Onko kaikilla omatunto?

  • Kaija Sääski

    Buustaajia ei ole liikaa, koska yksinkertaisesti tarvitsemme Pohjos-Savoon lisää uusia, kasvavia yrityksiä. Tähän koko yhteiskuntamme hyvinvointi loppupelissä perustuu: yrittäjyyteen.

Jätä kommentti

*