Haluaisitko nyhtämällä miljonääriksi?

Tulipa pitkästä aikaa optimistinen ja isänmaallinen tunne kaiken päivittäisen apatian keskelle, kun fiksu nuori naisyrittäjä, Maija Itkonen kertoi Arto Nyberg -keskusteluohjelmassa tiiminsä kehittelemästä nyhtökauraksi nimetystä proteiiniyhdistelmästä.

Kyseessä on kauran, härkäpavun ja keltaherneen yhdistelmä, jossa proteiinipitoisuus on 30 % ( enemmän kuin kananmunassa, kanan lihassa tai jauhelihassa!) ja säilyvyys jääkaapissa 2-3 kk.

Arto Nyberg vertasi tätä suomalaista muotoilijaa, muusikkoa ja sarjayrittäjää  jopa kuuluisaan entisaikojen neroon ja keksijään, Leonardo Da Vinciin. Maija oli nimittäin jo aiemmin kehittänyt kännykän langattoman lataamisen sovelluksen, jonka hän sitten myi amerikkalaisille.

Muusikkona hänen soittimensa on oboe, jota hän on soittanut Helsingin kaupunginteatterin orkesterissa jo seitsemän vuoden ajan.

Nyt kuitenkin nyhtökauran markkinointi on etusijalla, sillä odotukset sen menestykselle ovat korkeat. Lisäksi Suomen ilmasto sopii hyvin kauran kasvattamiselle ja verrattuna moniin muihin viljoihin kauran ominaisuudet ovat vertaansa vailla. Myös maku on miellyttävä ja valmistus yksinkertaista.

Seuratessa yrittäjä Maija Itkosen energistä esiintymistä hänen kertoessaan uudesta innovaatiostaan tuli tunne, olisiko tässä Suomelle uusi elintarvikealan Nokia? Sen verran vakuuttavasti hän perusteli uusimman innovaationsa tulevaisuuden näkymiä.

Tulevaisuudessa kannattaakin kokeilla aterialla nyhtöpossun sijasta nyhtökauraa, hyvää ruokahalua!

J-P Jääskeläinen

Liiketoimintaosaamisen lehtori

Savonia-amk

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Ennen Maukka Perusjätkä soti apatiaa vastaan moottorisahan voimalla. Nyhtö sanassa on edelleen hieman negativiinen sivumaku – milloin nyhdetään hampaita milloin rikkaruohoja. Jos patentti myydään Amerikkaan jälleen, silloin meiltäkin saatetaan nyhtää rahat parempiin taskuihin.

Kommentointi on suljettu.