Oikeaan osunut palkitseminen Yrittäjien juhlassa!

Pohjois-Savon vuoden yrittäjä-palkinnon voittajat

Yrittäjien syksyn kohokohta oli taas käsillä viime viikonloppuna. Maakunnallisen vuoden yrittäjä – palkinnon sai Kuopion Tahkolla Yrittäjäjuhlassa leppävirtalainen kuljetusalan perheyritys Blue Cargo Oy. Yritys on liiketoiminnassaan erikoistunut vaativiin rakennusalan kuljetuksiin.

Yrityksen historiasta sen verran, että toiminta alkoi vuonna 1992 nimellä Mark-Rahti Ky.  Markku ja Maj-Helen Kuohukivi perustivat yrityksen ja sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2001, jolloin toimitusjohtajaksi nousi Jari Kuohukivi ja yritystä ryhdyttiin luotsaamaan viiden sisaruksen voimin.

Yhtiö vaihtoi vuonna 2008 nimensä Blue Cargoksi. Kuljetusyritys on kasvanut alkuaikojen kahdesta täysperävaunusta yli neljänkymmenen oman yhdistelmäajoneuvon ja lukuisten yhteistyökumppaneiden muodostamaksi kokonaisuudeksi. Blue Cargon liikevaihto tulee olemaan tänä vuonna noin 10 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 40 ihmistä.

Palkittu yritys on itselleni hyvin tuttu, sillä Blue Cargon kotipaikka on Leppävirralla, omassa syntymäkunnassani. Yritys toimi aiemmin Leppävirran Kotalahden kylässä, kylässä joka palkittiin aiemmin tänä vuonna Pohjois-Savon Vuoden kylänä.

Minulla oli mahdollisuus toimia Kotalahdessa vielä silloin toimineen alakoulun sijaisopettajana, ja niinpä pääsin seuraamaan vanhimpien sisarusten opintien alkutaivalta. Myöhemmin myös Savonia amk:n opettajat olivat osaltaan evästämässä ainakin yhtä heistä liiketoiminnan saloihin.

Blue Cargo on hyvä esimerkki yrityksestä, joka on kohdannut toiminnassaan monenlaisia haasteita. Rohkeat halli-investoinnit Kotalahden kylältä Leppävirran kirkonkylälle Viitostien varteen, ja niiden mukana huolto-, logistiikka- ja myyntipuolen uudistetut toiminnat kuitenkin ovat mahdollistaneet yrityksen  jatkuvan kehittymisen. Niinpä yritys on löytynyt Kauppalehden menestyjät-listalta vuosittain vuodesta 2007 ja
palkittiin tänä vuonna Leppävirran Yrittäjien Vuoden Yrittäjänä.

Onnistuneiden investointien ja henkilöstön hyvinvoinnin lisäksi Blue Cargon vahvuus on eittämättä ollut sisarusten eri alojen tietotaidon yhdistäminen yrityksen parhaaksi. Voidaan sanoa, että vanhempien vuonna 1992 perustama yritys on kasvanut voimakkaasti  henkilöstön ja sisarusten määrätietoisella yhteistyöllä.

Palkintoperusteluissaan Savon Yrittäjät toteaa, että Blue Cargo on liiketoiminnassaan uskaltanut tehdä strategisen valinnan erikoistumalla vaativiin rakennusalan kuljetuksiin ja yhtiön toiminta on määrätietoista ja tavoitehakuista.

– Blue Cargo on hyvä esimerkki perheyrityksestä, jossa on lapsesta asti rohkaistu yrittäjyyteen, lannistumattomuuteen sekä ongelmanratkaisuun suurtenkin haasteiden edessä, sanoo tiedotteessa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen.

On helppo olla samaa mieltä Arto Nykäsen kanssa. Onnea ja Menestystä Blue Cargolle!

 

Jari-Pekka Jääskeläinen

Liiketoimintaosaamisen lehtori

Savonia amk