Puijo ja Tahko – palvelu- ja tuotekehitysalue

Kuva: Hannu Miettinen

Ekologisuus, green care, kestävä kehitys ja liiketoiminta ovat matkailun iskusanoja. Ne voidaan tehdä todeksi Puijolla ja Tahkolla.

Kuopion keskustassa bisnekset näivettyvät, vaikka kivenheiton päässä on vetonaula, josta turistit ja savolaiset varmasti laskeutuisivat solkenaan keskustaan shoppailemaan ja nauttimaan rikkaasta ravintolatarjonnasta.

Suunnitelmia Puijon matkailun kehittämiseksi on tehty vuosi toisensa jälkeen. Onneksi edes nyt sisäliikuntatiloja rakennetaan kisamonttuun.

Kuopiossa ovat keskeiset matkailu- ja ravitsemisalan koulutukset: Savonia-ammattikorkeakoulussa ja Savon ammattiopistossa. Savonian Wellness- eli hyvinvointiliiketoiminnan ja muotoilun osaaminen laajentavat ja monipuolistavat alan koulutus- ja tuotekehitystarjontaa.

Puijolla ja Tahkolla voitaisiin testata uusia matkailun liiketoimintakonsepteja: yhteiskehittämistä eri alojen opiskelijoiden, ammattilaisten, yrittäjien ja luonnonsuojelujärjestöjen kanssa palvelumuotoilun menetelmin.

Näin taattaisiin palvelujen ja palvelukokemusten vastaaminen käyttäjien ja luontoystävien tarpeisiin sekä yrittäjien liiketoiminnan tavoitteisiin. Saatavalla asiakasymmärryksellä luotaisiin aivan uusia, kansainvälisiä, luontoarvoja kunnioittavia tuotteita ja palveluja, jotka olisivat myös liiketaloudellisesti kannattavia.

Savolainen ruoka ja luonnonantimet taipuvat myös laadultaan ja ulkoasultaan korkeatasoisiksi kansainvälisiksi herkuiksi. Saihan alueemme European Region of Gastronomy -tunnustuksen vuodelle 2020.

Ruoka, kulttuuri, matkailu – Puijo – Kuopio – Tahko. Tehdään Puijosta ja Tahkosta matkailun kansainvälinen palvelu- ja tuotekehitysalue kuten Pelastusopiston harjoitusalue on turvallisuusalan huippukeskittymänä.

Kaija Sääski

koulutusvastuujohtaja

Savonia-ammattikorkeakoulu

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  Niinpä: mistähän tuo kehittämiskokeilu kiikastaa? ”Puijolla ja Tahkolla voitaisiin testata uusia matkailun liiketoimintakonsepteja: …”
  Tietoliikenne oli vielä 1980 sangen uusi käsite. Niinpä järjestimme keväällä 1980 Tietoliikennepäivät ja 1983 Savon Messut toteutti valtakunnalliset päivät. Tavoite oli yhdistää niin käyttäjät kuin tuottajat sekä tiedon tuottajat. Matkailualalla jne. on organisaatiot mutta tarvittaisiinko jokin kokoava teema?

 • Kaija Sääski

  Hei Eino.
  Aktiivista yhteistyötä vaan lisää. Juuri näin, teema, joka on kaikille tärkeä. Olette kyllä olleet aikaanne edellä. Hienoa!
  Valoisaa matkailukevättä!

Kommentointi on suljettu.