#savonia #tilannehallussa #tet

Kuva: Savonia-ammattikorkeakoulu

#savonia #tilannehallussa #tet

Otin poikani Samulin mukaan töihin TET-päiväksi, jotta hän näkee missä teen töitä ja millainen oppilaitos Savonia-ammattikorkeakoulu on. Koululainen on ihan ensimmäistä kertaa tutustumassa työelämään. Vaikka tet-päivä voi tuntua minulle pieneltä jutulta, on se kuitenkin nuorelle eka kerta kun hän näkee yhden työpäivän sisältäpäin. Hän varmaan muistaa päivän pitkään ja muistaa, että pääsi minun kanssani töihin.

  • Tänään ei tarvii mennä kouluun !!!! #lomapäivä #ihansiistii #tet
  • Autolla iskän töihin ihan hirveen aikaisin. Ois vielä nukuttanu #aamuvirkku

Kierrätän tettiläisen alakerran luokkien kautta, jotta hän näkee millainen koulu me ollaan. Samuli totesi, että näinkö paljon teillä on opetusta ja hänet yllätti meidän koko. Oli ajatellut Savonian olevan pienempi.

  • Iskän työpaikka on yläkerrassa. Iskä esittelee minulle ihmiset siellä ihan kuin olisin töissä #noloa

Jouduin itse aamupäiväksi kokoukseen, mutta sain koululaisen aamupäiväksi töihin tiedotukseen.

  • Meen aamupäiväksi tekee töitä Jounin kanssa. Se on töissä tiedotuksessa ja kertoi kirjoittavansa juttuja Savoniasta. Miten jollekin voi tulla niin paljon asioita, että se voi kirjoitta niistä joka päivä. Se Jouni lukee kaikkea myös mitä Savoniasta kirjoitetaan. Minun tettihommana on etsiä ja leikata irti yhdestä lehtikasasta kaikki jutut, joissa Savoniasta sanotaan jotain. #töissä #tet
  • Täällä on automaatti, josta saa kaakaota. Tällainen pitäis olla meillä koulussa #tauko

Olin jo etukäteen miettinyt vähän mitä Samuli voisi tet-päivänä tehdä. Halusin antaa pojalleni kuvan siitä millainen työpaikka hänen isällään on ja mikä ammattikorkeakoulu on. Vien pojan kierrokselle taloon kiinnittelemään eri paikkoihin puuttuvia turvallisuusohjeita. Samalla päästiin kurkkimaan luokkiin ja nähtiin miten monipuolista ja erilaista opetusta meillä annetaan. Suurimman vaikutuksen tekivät ensiapuopetuksen luokat.

  • Tämäkin on koulu vaikka onkin työpaikka #savonia

Päivän päätteeksi vien tettiläisen käymään myös Opistotien kampuksella, jossa hän näkee työpajoja ja vielä monipuolisemmin meidän opetusta. Työkaverini Kaija opastaa ja näyttää pojalleni tiloja samalla tavoin kuin tekisi sen ulkopuoliselle yritysvieraalle. Aika mukava tapa huomioida tettiläinen ihan oikean vieraan tavoin. Minulle jää mukava fiilis tästä Samulin tet-päivästä.

  • Täällä Savonian käytävillä on luokkien luona ikkunatarrassa #tilannehalussa. Olihan se #todistan.

Seppo LyyraSavonia-ammattikorkeakoulu

tettiläisen isä, talouspäällikkö