Tammikuu on tavoitteita tulvillaan

Tammikuu on usein uudistumisen aikaa. Siinä muuttuu konkretiaksi, ainakin vähäksi aikaa, henkilökohtaiset tavoitteet, mutta myös organisaatioissa tapahtuu uudistumista. Vuoden vaihtuminen koetaan jollakin tavalla uudeksi aluksi.

Henkilökohtaiset tavoitteet liittyvät usein oman elämän hallintaan, hyvinvointiin ja uusiin harrastuksiin. Henkilökohtainen uusi voi tarkoittaa myös uutta ammatillista suuntaa tai työpaikan vaihtamista. Mahdollisuuksien kartoittaminen ja tarkastelu on helpompaa, kun uusi vuosi lähenee ja ajatuksissa on, mitä uusi vuosi tuo tulleessaan.

Knowledge at Whartonin artikkelin mukaan (2014) Scrantonin yliopiston tutkimuksessa on todettu, että vain 8 % ihmisistä saavuttaa uuden vuoden tavoitteensa. Jokin merkitys tavoitteiden asettamisella juuri uuden vuoden kynnyksellä kuitenkin on. Selkeä rytmi asettaa tavoitteita ja myös mahdollisuuden tarkastella niiden toteutumista, auttaa havainnoimaan tapahtumia ja onnistumisia sekä myös avaa tilaa uusille tavoitteille. Näin toteavat myös Whartonin professorit Schweitser ja Milkman samassa artikkelissa.

U.S.Newsin artkkelissa (2015) psykologi Lucianin mukaan jopa 80 % ei pidä uudenvuoden lupauksia ollenkaan. Tavoitteita asetetaan usein isoina lohkareina, kun niitä voisi olla järkevämpi pilkkoa pienemmiksi palasiksi. Haluamme näkyviä tai tuntuvia muutoksia heti. Tavoitteet ovat usein epärealistisia kerralla tapahtuviksi.

Uuden vuoden alussa LinkedIn ilmoittaa useita onnitteluviestin lähettämisen mahdollisuuksia verkoston jäsenten aloittaessa uusissa työtehtävissä tai uusissa työpaikoissa. Tämä tarkoittaa myös osaamisen liikkumista ja organisaatioiden uudistumista. Myös monia uusia suunnitelmia tai toteutuksia startataan organisaatiotasolla heti tammikuussa.

Toisaalta Harvardin yliopiston opettajan tohtori Campoksen mukaan, ihminen voi aloittaa alusta milloin vain uutta alkua varten ja palata tarkastelemaan tätä ajankohtaa (New York Postin artikkeli 2018). Tämähän on aivan totta, mutta kyllä uuden vuoden alkaessa 1. tammikuuta on oma taikuutensa ja voimansa.

Jenni Toivanen, jatkuvan oppimisen johtaja

Savonia-ammattikorkeakoulu