Yrittäjyys uusille urille

Matti Laitinen (vas.) ja Kaija Sääski uskovat yrittäjyyden nousuun. Kuva: Business Center/Savonia

Koronakurimuksessa olemme oppineet uusia tapoja tehdä työtä ja liiketoimintaa. Uudistumisen pakko voi kääntyä menestykseksi, kun pitää mielessä: menestys on matka, ei määränpää kuten Ben Sweetland muistuttaa.

Uusien ajatuksiensa ja ideoidensa kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan testauttaa niitä kavereillaan, asiantuntijoilla ja vaikkapa Business Centerillä.

Pari vuotta toimineen Business Centerin vuosi 2020 oli onnistunut. Ylitimme tavoitteitamme roimasti: yli 30 000 opiskelijaa sai tietoa yrittäjyydestä ja innovaatioista. Innovaatioita tunnistettiin yli 50, joista puolet eteni uusiksi yrityksiksi.

Avasimme kaikille opettajille ja kasvatusalan ammattilaisille varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin, tulevaisuudenosaajia.fi -verkkosivuston, josta löytää ohjeita ja vinkkejä yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksen soveltamiseen omaan työhönsä.  Sivuilla voi seurata, miten eri koulutusasteilla Pohjois-Savon maakuntalinnun kuikan poikasesta kasvaa elämässä ja maailmalla pärjäävä utelias lintu.

Business Centerin koordinoimana keskeiset toimijat Savonia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, Savon ammattiopisto ja Kuopion yliopistollinen sairaala sopivat yhdenmukaisen toimintamallin immateriaalioikeuksien tunnistamiseen, suojaamiseen ja hyödyntämiseen. Yhtäläinen toimintamalli helpottaa rahoittajia ja innovaatioiden kaupallistajia. Toimintamalli ja siihen liittyvät organisaatiokohtaiset ohjeet on nyt julkaistu ja löytyvät täältä: https://www.savonia.fi/yrityksille/tutkimus-ja-kehittaminen/immateriaalioikeudet-ipr/

Business Centerin työtä vahvistaa vuoden alussa alkanut uusi, Pohjois-Savon Liiton rahoittama, Pohjois-Savon Ekosysteemihanke. Laaja-alaisessa hankkeessa tuetaan Pohjois-Savon tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioekosysteemien toiminnan ja palveluiden kehittymistä, uusiutumista. Projektilla vahvistetaan maakunnan kehittämis- ja testauspalveluiden hyödyntämistä niin alueellisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin tukemaan yritysten kasvua ja kehitystä.

Kuin joululahjana varmistui Business Centerin toiminnan jatkuminen ja vakiintuminen. EU-hankerahoituksella syksyllä 2018 käynnistetyt Business Center -palvelut jatkuvat hankerahoituksen jälkeen. Business Centerin palvelut on koettu maakunnassamme muiden yritys- ja elinkeinopalvelujen täydentäjänä niin keskeisiksi, että toiminnan jatkuminen haluttiin varmistaa.

Savonia-ammattikorkeakoulu (Savonia), Itä-Suomen yliopisto (UEF), Savon ammattiopisto (Sakky), Iisalmen kaupunki, Kuopion kaupunki ja Navitas Kehitys Oy Varkaudesta allekirjoittivat loppuvuodesta kolmen vuoden yhteistyösopimuksen, jolla Business Centerin toiminta rahoitetaan.

 Kaija Sääski, yrityspalvelujohtaja

Business Center, https://www.bcpohjois-savo.fi

Savonia-ammattikorkeakoulu

Puh. 044 785 6922

Sähköposti: kaija.saaski@savonia.fi

Hanketiedot:

Business Center Pohjois-Savo: Pohjois-Savon kasvun ja elinvoimaisuuden varmistaminen yrittäjyys- ja innovaatioympäristöä kehittämällä -hanke. Kokonaisbudjetti: 2,2 milj. €. Kesto: 2,5 vuotta, ajalla: 1.9.2018-31.3.2021. Business Center -hankkeen rahoittavat: Etelä-Savon ely-keskus (ESR) ja Pohjois-Savon liitto (EAKR). Hankekauden jälkeen toimita jatkuu yhteistyösopimuksen puitteissa.

Pohjois-Savon Ekosysteemihanke: Kokonaisbudjetti 624 356 €. Kesto: 2,5 vuotta, ajalla 1.1.2021 – 30.6.2023. Rahoittajat: Pohjois-Savon liitto.

 

Jätä kommentti

*