yTiimi, yrittäjyyden ystävät jälleen yhdessä!

Ensimmäinen yTiimi Lontoossa v. 2009 kuva: Antti Iire

Viime perjantaina kokoontui 140 entistä ja nykyistä yrittäjyystiimi, yTiimi -opiskelijaa yhteen juhlistamaan jo kymmenen vuoden ikään ehtinyttä yTiimiä. Jälleennäkemisen riemu ja elämäntilanteen päivittäminen entisten tiimiläisten välillä aiheuttivat puheensorinan, jonka pystyi katkaisemaan ainoastaan illan juontaja, hänkin käyttäen tekniikan tuomia mahdollisuuksia.

Vaikka kaikki kutsutut nuoret eivät olleet vielä yrittäjiä, kuitenkin yllättävän monet heistä olivat jo perustaneet yrityksen, yksin tai yhdessä. Se, että he olivat vastanneet myöntävästi kutsuun, kertoo siitä, että puolentoistavuoden yrittäjyysvalmennus oli jättänyt jälkensä. Monet olivat tulleet kaukaa pelkästään osallistuakseen kauan odotettuun juhlaan ja nähdäkseen entisiä tiimikavereitaan. Vaikka vieraat eivät tunteneet läheskään kaikki toisiaan, jonkinlainen yhteys tuntui vallitsevan osallistujien välillä.

Illan edetessä eri ohjelmanumerot soljuivat sopuisasti. Jo alussa rehtorin tervehdys ja myöhemmin yhteistyökumppanien ja valmentajien  puheenvuorot vauhdittivat illan kulkua ja kohta koitti hyvinkin mielenkiintoisten muistelusten aika. Nuorimmat tiimiläiset kuuntelivat tarkkaavaisesti vanhempien kollegojen tarinoita ja tunnelma tiivistyi entisestään. Kuvauksiin varattu tila oli illan aikana ahkerassa käytössä, sillä kukin tiimi halusi ikuistaa yhdessäolon jälkipolville. Viimeisten opiskeluajan muistelusten jälkeen oli aika jatkaa matkaa, joko kotiosoitteeseen tai sitten vielä yhdessä jatkoille!

Erittäin hyvin järjestettyjen ja suunnitelmien mukaisesti sujuneiden juhlien palaute on ollut pelkästään positiivista. Onpa joillakin vierailla ollut jo suunnitelmissa tapaaminen viimeistään viiden vuoden päästä. Se, moniko on silloin jo päättänyt aloittaa oman yrittäjän taipaleeensa, ei ole pääasia. Se, että yTiimivalmennuksen läpikäyneet ovat päässeet hyödyntämään työtehtävissään  projektiosaamisen, tiimityön ja verkostoitumisen taitojaan, on tärkeintä. Jos elämän varrella sitten ilmaantuu tavalla tai toisella uusi, toteuttamiskelpoinen liikeidea tai haluaa lähteä suoraan toteuttamaan jo olemassa olevaa liiketoimintamallia, se sopii. Myös valmiin yrityksen ostaminen on varteenotettava vaihtoehto, joka saattaa tulla eteen.

Oli hienoa nähdä yhdessä niin suuri joukko Savonia amk:n yTiimiläisiä. Yhteinen valmentautuminen yrittäjyyteen puolentoistavuoden aikana oli se liima, joka yhdisti perjantai- iltana eri ikäiset ja eri puolilla Suomea vaikuttavat nuoret.  Ainutlaatuinen elämys oli saada olla mukana ja kokea lämmin yhteenkuuluvuuden tunne. Kiitos vielä kerran tiimiläiset!

 

Jari-Pekka Jääskeläinen

yTiimivalmentaja

Savonia-ammattikorkeakoulu