Kysymys joka muuttaa maailmaa

Minulle esitettiin kysymys joka muutti tapaani ajatella. Se on varsin yksinkertainen ja kaunis kysymys – jaan sen mielelläni kanssanne.

Mitä pyytäisit, jos tietäisit, että vastaus olisi kyllä?

Kysymys on ovela. Se saa meidät rysänpäältä kiinni toteuttamassa jotakin varsin tyypillistä: pelkäämässä epäonnistumista. Vaikka myöntävä vastaus on mieleinen, myös kielteisen vastauksen mahdollisuus on olemassa. En uskalla arvata montako asiaa on jäänyt pyytämättä kielteisen vastauksen pelossa.

Kysymykseen vastaaminen vei minut mieluisalle ajatusmatkalle, jonka aikana suupielet haukeutuivat huomaamattakin ylöspäin.

595

Pyydän: maailma, anna minulle lisää outoja sattumuksia – asfalttiin piirrettyjä jäniksiä ja tarpeeksi kiireettömiä aamuja, jotta ehtisin ne huomata. Anna minulle aikaa maleksia kiireen keskellä. Kiinnittää huomiotani kauniisti maalattuun tauluun tai jäädä kuuntelemaan osaavaa katusoittajaa, joka valitsee kuin kohtalon toivomana encorena Beatlesia.

664

Pyydän: anna minulle lupa innostua asioista, muuttaa toisinaan mieltäni ja todeta aikaisemmin sättimäni asia hyväksi. Kuten nyt vaikka tämä aamuisin nauttimani viherpirtelö, joka maistuu kuralta, mutta tekee minulle hyvää – vaikken koskaan halunnut julkisesti myöntää, että minustakin tuli viherjauhe-ihminen.

596

Pyydän: anna minun tulla viisaammaksi kuin olen ollut. Kun kysyn sinulta pitäisikö minun lukea kirjaa päiväunien sijasta, vastaa aina: kyllä.

687

Pyydän: anna meille kaikille viisautta ja lämpöä. Anna meille maailma, jossa ihmiset lukevat enemmän ja sotivat vähemmän.

 

689

Anna minulle kauniita hetkiä. Sellaisia, joissa elämä tuntuu. Anna minun hämmästyä näkemästäni ja anna minun ajautua toistamiseen tilanteisiin, joissa kysyn itseltäni: mitä äsken tapahtui?

680

Anna minulle uskallusta nauttia hetkistä ja anna minulle rohkeutta heittäytyä niihin. Ja nyt kun päästiin pyytämisen makuun, niin anna minulle myös resepti kekseihin, jotka maistuvat korvapuusteilta ja suklaalta ja joita voi siitäkin huolimatta syödä loputtomat määrät ja silti mahtua suosikkihousuihin.

709

Anna minulle maailma. Sen rannat, joet ja rämeiköt. Anna minulle rantakaislikoita, joihin sännätä umpimähkään, vain todetakseen että nyt on jalka kiinni liejussa. Se ei haittaa.

669

Ja rakas maailma, anna meille kaikille rakkautta. Oli se sitten millaista tahansa. Pitkiä halauksia, öisiä puheluita, vuoteeseen tuotuja aamukahveja tai yöbussin takapenkillä toisen olkapäähän nojaamista. Anna minulle rakkautta, jonka tuntee, kuten viimein tuntee hiljaisuuden joka laskeutuu kiireisille kaduille ihmisten vielä nukkuessa.

Maailma, antaisitko meille onnea?

Jos siihen oikein kovasti uskoo, vastaa maailma – tuo maltillinen veijari – hymyillen:  kyllä.

 

Jätä kommentti

*