Nallen ja Röllin kuulumisia

Viime vuoden puolella kerroimme itsestämme ja siitä, että käymme joskus lammaspaimenessa entisellä kotiseudulla. Jos joku teistä ei sitä uskonut, niin tässä on todistusaineistoa viime kesältä. Saatte tekin ihastella kesäistä päivää, haistella niittykukkien tuoksua ja nauttia näin virtuaalisesti auringonpaisteesta.

Ja mitä sen jälkeen tapahtuikaan? Suomen lampaanvillat yhdessä Karvapallon kennelin, siis meidän lapinkoirien pohjavillojen kanssa matkasivat kehräämölle. Eräänä kauniina talvipäivänä saapui ihana yllätyspaketti, jonka emäntämme avasi ja esitteli meille. Voi mahdoton sitä ilonpäivää, haukahti Röllikin. Olimme asiasta yhtä mieltä. Siinä sitä nyt on. Katsokaa ystävät. Tasaista, pehmeää, sileää ja hivenen pörröistä lankaa, joka sopii oikein hyvin huovutettavaksi.

Kyllä ette usko miten mukava on nuuskutella yhteisiä kesäisiä muistoja lampaista ja voi, että tässä on niin lämmin pötkötellä. Tunnustan, että en olisi millään halunnut siirtyä ja taisin jopa hieman mököttää, kun emäntä käski minun nousta ylös. Olin ollut nurkassa kuulemma aika kauan aikaa, kuulin sen sitten jälkeen päin. Nyt tuli nämä kehruukset ja lankahommelit selvitetyiksi teille, niin voimme siirtyä tassuttelemaan. Ylös ulos ja lenkille hyvien eväiden kanssa.

Karvakaverit on kuvannut: Anne Pantsu.