Aina höyryävää hehkuviiniä kupissa

Jouluista tunnelmaa markkinoilla

*Kirjoitus sisältää tuotemerkkien esittelyä, kaupallista yhteistyötä ja mainoslinkkejä yhdessä Weinwelt Langefeld kanssa.

Kukapa ei rakastaisi joulumarkkinoiden tunnelmaa? Siellä leijuu herkullinen paahdettujen manteleiden tuoksu ilmassa, Glühwein eli Hehkuviini hehkuu – ei kun höyryää – värikkäässä posliinikupissa ja ihmisillä on iloinen hymy huulilla. 

Keski-Euroopassa ja varsinkin Saksassa Joulumarkkinat ovat erittäin vanhaa perinnettä ja sinne mennään usein ja kun siellä kerran ollaan, niin siellä viihdytään. Saksassa markkinoita kutsutaan nimellä Christkindlmarkt  sekä myös Weihnachtsmarkt.
Minulla on onni asua lähellä Müncheniä, Baijerin pääkaupunkia, jonka kaupungin keskustassa jo pelkästään on yli 15 joulumarkkinat. Tämä tunnelma on niin ihastuttava, että kokosin tähän muutamia käymistäni joulumarkkinoista tunnelmalliseen kuvakokoelmaan. Ehkä aistit jo joulun suloisen tuoksun…..

Aloitamme kierroksen Marienplatzilla, vanhan kaupungin keskustassa: Christkindlmarkt Marienplatz’lla. Nämä markkinat ovat varmastikin kaikista tunnetuimmat, sillä ne ovat kuuluisalla Marienplatzilla, upean raatihuoneen edessä. Tämä on ehdoton „MUST SEE“. Täällä seistä jököttää myös koko kaupungin korkein joulukuusi – joka suhteessa näyttää aika pieneltä, sillä takana oleva rakennus on niin valtava! Tästä ei voi kaupungissa shoppaillessa kävellä ohi, ilman että nauttii kupillisen kuumaa Glühweinia! Sen jälkeen shoppailukin on taas hauskempaa.

 

marian
Ei tarvitse mennä kuin kulman taakse, niin siellä on jo heti seuraavat joulumarkkinat: Rindermarktin Joulumarkkinat. Erittäin nättiä ja tunnelmallista!

xmas1

xmas2

Höyryävän kuuman Glühweinin nautittuamme jatkoimme eteenpäin. Nyt olemme Residenzin Joulumarkkinoilla: Nämä pienet, herttaiset joulumarkkinat ovat Münchenin Residenzin edessä, entisen Baijerin monarkkien palatsin edessä.
Muutama sata metriä eteenpäin on jo seuraavat markkinat: Odeonsplatzin Joulumarkkinat, joka on upeiden rakennusten ympäröiminä kolmelta suunnalta ja yhteen suuntaan lähtee näyttävä avenue. Tämä on lapsiperheiden kesken suosituin paikka, sillä täällä on jopa aito Joulupukki rekineen!

Jos ehtii jo kyllästyä Glühweiniin (mutta vain vähäksi aikaa), niin vaihtelun vuoksi voi nauttia vaikkapa kuumaa Caipirinhaa!
caipi

Vähän eteenpäin on tarjolla Joulumarkkinat Keski-ajan tapaan. Jokainen koju on rakennettu siihen tyyliin ja myyjätkin ovat pukeutuneet ajan hengen mukaisesti. Tarjoiluastiat ovat savesta tai puusta. Tunnelma on aivan sanoin kuvaamattoman kaunis.

mittel

Haidhausenin Joulumarkkinat ovat pienet ja erikoisen tunnelmalliset. Vaikka olemmekin koko kaupungin kalleimmalla alueella, niin täältä löytyy edullisin Glühwein.cmas

Nyt käveltiin ostoskadun päähän saakka, jossa Sendlinger Tor tarjoaa upean ympäristön joulumarkkinoille. Täällä on kiva pysähtyä shoppailujen päätteeksi.

send

Pink Christmas

Vaaleanpunaiset Joulumarkkinat:
Tämä on aivan erikoinen…. Nimi ei ole mikään yhteensattuma, vaan täältä todellakin löydät vaaleanpunaisen joulukuusen, vaaleanpunaisia koristeita ja jopa lavakin on vaaleanpunainen. Miksi? Paikka on homoseksuaalisten Joulumarkkinat, Münchenin homoseksuaalisten asuinalueella nimeltään Glockenbachviertel.
Mutta älä ole huolissasi: tänne on jokainen tervetullut ja täällä on aina ihan hauskinta!

pink

Weihnachtsmarkt am Chinesischen Turm eli Kiinalaisen Tornin Joulumarkkinat : suuren puiston keskellä on kuuluisa Chinesischer Turm – Kiinalainen Torni. Sen vieressä on valtava joulukuusi ja ympärillä tunnelmalliset joulumarkkinat. Tämä on se paikka, jossa kaupunkilaiset nauttivat luonnosta vapaa-aikanaan.
turm

Minun talven TOP tapahtumiin kuuluu aina “Winter Tollwood”.
Alueella on satoja myyntikojuja, värikkäitä telttoja tanssiesityksineen, lukuisia ravintoloita kaikkialta maailmasta…. Täällä on siis ihan kaikkea ihanaa! Varsinkin, jos on sellainen Bollywood-fan niin kuin minä, sillä täällä useissa paikoissa soi mukaansa tempaava intialainen musiikki ja ihmiset tanssivat kaduilla tai missä vaan huvittaa.  

tollwood

Ja kun lähtöhetkesi on koittanut, voit nauttia vielä upeasta Joulumarkkinasta lentokentällä: Weihnachstmarkt am Flughafen.

flug

Nyt kun olet päässyt niin upeasti hehkuviinien makuun – mutta matkalaukkuusi ei niitä niin paljon mahdu – voit kätevästi tilata verkkokaupastamme niitä: Weinwelt Langefeldin Luomuhehkuviinit

Nautintosi kotisohvallasi on vain muutaman klikkauksen päässä!

jouluisin terveisin

Marjut Langefeld

*Kirjoitus sisältää tuotemerkkien esittelyä, kaupallista yhteistyötä ja mainoslinkkejä yhdessä Weinwelt Langefeld kanssa.