Luomuviinimatka Toskanaan

*Kirjoitus sisältää tuotemerkkien esittelyä, kaupallista yhteistyötä ja mainoslinkkejä yhdessä Weinwelt Langefeld kanssa.

TOSKANA… se saa helposti sydämen sykkimään muutaman ylimääräisen sykäyksen. Juuri tähän aikaan vuodesta maaseutu siellä on erikoisen kaunista katseltavaa kullankeltaisessa, punertavassa, vihreässä ja ruskeassa väriloistossaan. Rinteet lainehtivat kuin pehmoinen samettikangas, suorat viiniköynösrivit ovat nautinto silmille. En kylläkään voi väittää, että täällä silmäni ehtivät hirveesti lepäämään, sillä joka mutkassa piti kaivaa kamera esiin, jotta saan sen hetken tallennetua diginä. Sieluni kyllä lepäsi herkullisten ruokien ja siihen sovitettujen luomuviinien kera.

Koska kuva kertoo 1000 kertaa enemmän kuin sanat, niin avaa ihana luomuviinipullo – Toskanalaista tietysti – , nojaa taaksepäin ja nauti tämän päivän teemanamme:
Kuin satukirjan sivuja“. 
IMG_3114

castell brunelloNautitaan ihanan Italian lämpimistä auringonsäteistä ja Castel Brunellon tyylikkäästä ilmapiiristä. Kun paikan nimi on Sant’Angelo in Colle (Pyhä Enkeli Kukkulalla) niin olokin on varmasti taivaallinen.

Podere Salicutti mapOlemme Montalcinossa eli siis Brunello de Montalcinon syntyseudulla. Näin opastus Salicutille, pienelle, mutta vaikuttavalle luomuviinitilalle.

IMG_3078

Herra Leanza kertoo filosofiastaan ja luomuviinitarhojensa synnystä

IMG_5407
Ja kyllähän täältä Brunelloja löytyy… joka lähtöön!

IMG_5421Romanttisen Sant’Angelo in Collen kujat ja sen asukkaat

IMG_5519Muutama Sangiovese-marjanen vielä lehtien alla piilossa

IMG_5513Mahtava Corte Pavonen luomuviinitila

IMG_5561Luomuoliivisadon korjuussa

IMG_5596Hmmm……maittaville tuoksuvia juustoja

IMG_5669
Chiantin sydämessä: Chianti Classico.

IMG_5737
Matkan aikana tietysti tutustutaan eri luomuviineihin. Tässä olemme Colle Massarin tastingissä.

IMG_5802
Olin ainut, joka uskalsi mennä uimaan. Mutta vesi oli vielä lämmintä, vaikka onkin jo lokakuu!

IMG_5823

Rooman lähellä meri oli tuulinen

Bella Italia – ei voi muuta sanoa! 


Aurinkoisin terveisin

Marjut Langefeld

*Kirjoitus sisältää tuotemerkkien esittelyä, kaupallista yhteistyötä ja mainoslinkkejä yhdessä Weinwelt Langefeld kanssa.