Harkimoa taitaa harmittaa

Kansanedustaja Harkimo kirjoittaa kolumnissaan (SS 5.11.2016) epäilevänsä muutosmahdollisuutta niin USA:ssa kuin täällä suomessakin. Hänen mielestään amerikkalaiset haluavat muutosta. Vaikka Donald Trump valittaisiinkin presidentiksi, niin Harkimon mielestä Trump tuskin saa toivottua muutosta aikaan.

Jonkun, tai omasta mielestään nerokkaasti, mutta minun mielestä naiivin läpinäkyvästi Harkimo rinnastaa kirjoituksessaan asian perussuomalaisiin. Harkimo kirjoittaa, että eihän sitä muutosta tullut perussuomalaistenkaan nousun jälkeen.Tuo viimeinen kommentti kuvastaa hyvin kokoomuslaisten ja monen muun puolueen edustajan asennetta. Muutos ei miellytä. Halutaan ajaa vain tiettyjen tahojen etuja.

Mutta myös kokoomuslaiset ovat joutuneet joustamaan joistakin periaatteistaan perussuomalaisten aikaansaamien asioiden kohdalla. Ehkäpä kokoomusedustajia harmittaa ja ärsyttää, kun perussuomalaiset ovat puolustamassa tavallisen kansan asioita eikä eliitin etuisuudet tai hyväosaisten asioiden ensisijaisuus olekaan enää itsestäänselvyys. Siihenkin on tullut ja tulee jatkossakin muutosta.

Täytyy myöntää, että luettuani Harkimon kolumnin, hyppäsin aamukahvipöydästä eikä silloin höyrynnyt enää pelkästään kahvini. Luulisi pitkänlinjan bisnesmiehen ymmärtävän, että mikään muutos ei tule sormia napsauttamalla. 

Muutokset tarvitsevat aikaa ja kypsyttelyä. Uskonkin Harkimon käyttäneen rinnastusta perussuomalaisiin varsin harkitusti. Voi vaan kuvitella, kuinka paljon se harmittaa, kun kansanomainen puolue on tullut järkyttämään vanhojen valtapuolueiden ja eliittipäättäjien asemaa. Puolue, joka nostaa etusijalle oman kansan asiat, vähäosaisten asiat ja haluaa tiukennuksia maahanmuuttoon. Puolue on tullut rytinällä ja jäädäkseen suomalaisen päätöksenteon ytimeen.

Uskon myös Harkimon tietävän, että muutosta on tullut ja lisää on tulossa.  Monen takaraivossa kolkuttaa varmasti pelko siitä, että perussuomalaiset voittavat seuraavatkin vaalit ja muutostyö jatkuu.

Uudet vaalit kolkuttavat jo ovella. Tietyissä porukoissa on siis vastustettava muutosvoimaa kaikin keinoin.

 

 

 

 

 

Kommentit

 • reiska

  Oletko koskaan kuullut tuon pullanaaman suusta mitään järkevää.Sehän meuhkaa ja saa itkupotku raivareita vaan,mutta työpaikallaan ei ole saanut turpaansa auki kertaakaan,että silleen.

 • Mustamies

  Tarkoittikohan ”reiska” Harria, koska Harrinkin teot ovat aika-vähäisiä.
  Tavan-suomaisten kohdalla !

 • Timo Suhonen

  ”Ehkäpä kokoomusedustajia harmittaa ja ärsyttää, kun perussuomalaiset ovat puolustamassa tavallisen kansan asioita eikä eliitin etuisuudet tai hyväosaisten asioiden ensisijaisuus olekaan enää itsestäänselvyys. Siihenkin on tullut ja tulee jatkossakin muutosta.”

  Erikoista kommenttia varakansanedustajalta, jonka puolue on ollut hyväksymässä leikkauksia työttömiltä, sairailta, vanhuksilta, eläkeläisiltä, lapsiperheiltä, eli siltä kansan heikompiosaisilta. Samaan aikaan edustamanne puolue on hyväksynyt hyväosaisten ja kovatuloisten verohelpotuksia, miljoonaperintöjen veronkevennyksiä, metsälahjavähennykset yms yms.
  Erikoista harhaista näkemystä blogissanne!

  • Marjaana

   Timo Suhonen: Mikään puolue ei saa hallituksessa itselle tärkeitä asioita eikä ohjelmia läpi sellaisenaan. Jokainen joutuu joustamaan. Mutta on totta, että kipeitä asioita on jouduttu hyväksymään hallituksessa. Toivon todella, että niihin asioihin saadaan jatkossa muutosta.

   Perussuomalaiset edustajat ja valtuutetut tekevät jatkuvasti työtä suomalaisten asioiden parantamiseksi. Työtä tehdään ahkerasti valtakunnan, kunta -ja maakuntatasolla. Eikä se ole harhaa vaan totisinta totta. Kuntavaaliohjelma on eri kuin hallitusohjelma. Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelma on eri kuin hallitusohjelma.
   Me haluamme maahanmuuton kustannuksia alas ja niitäkin rahoja suomalaisten hyödyksi.
   Suosittelen lämpimästi käymään perussuomalaisten sivuilla ja tutustumaan ohjelmiimme. Ne on ja pysyy ja koetamme saada niiden asioita läpi pala kerrallaan. Suosittelen myös tarkastelemaan työtämme eri tasoilla.

   Minä toivon, että puolueet tekisivät enemmän yhteistyötä suomalaisten hyväksi. Toivon, ettei hallitus vastaan oppositio räksytys vie pohjaa tältä työtä.

 • Vexi

  Oikein asiallinen kirjoitus Marjaana Mikkoselta.
  Ikävää ,kun Harkimokin taas on sortunu puolue
  ideologian ajamiseen ja ”oikomaan” tosiasioita, koska häneltäkin joskus kuulee ”asiaakin”…

 • Mustamies

  Olen samaa mieltä, kun Vexsi, Timoo jurnutta se, kun heijjän puolue ei päässyt hallitukseen.

 • Jari Holopainen

  Suomalaisessa politiikassa vaikuttaisi ryhtyneen vaikuttamaan omanlaisensa eliitti-kansa-asetelma, jonka Marjaana nostaa myös esille. Eliitti on sanana monimerkityksinen, koska se kuvastaa myös parhaimmistoa sekä kermaa.

Kommentointi on suljettu.