Kohti uutta – vaalivuotta

Vuosi 2018 lähenee loppuaan ja uusi vuosi tekee tuloaan. Tuleva vuosi on eduskuntavaalivuosi.  Seuraavat eduskuntavaalit ovat varsin mielenkiintoiset, uudet tuulet puhaltavat. Useat konkariedustajat eivät enää asetu ehdolle ja puoluekentällä on tapahtunut muutoksia.

Tulin valituksi varaedustajaksi viime eduskuntavaaleissa. Pääsin lähelle, mutta en maaliin asti.  Olisin tahtonut päästä tositoimiin Arkadianmäelle, puolustamaan pienituloisten ihmisten asioita.  Minulla oli vaalien jälkeen kaksi vaihtoehtoa: vetäytyä  nuolemaan haavoja tai nousta ja jatkaa. Politiikka on maratonlaji, sanotaan.

Tein päätöksen: lähden vielä ehdolle eduskuntavaaleihin. Kolmannet eduskuntavaalini ovat siis edessä. Haluan laittaa hanttiin köyhien kyykyttämispolitiikalle.  Lähdin  kahdeksan vuotta sitten politiikkaan mukaan juuri siksi, enkä vielä anna periksi.

Yhteiskunnassamme  ja maailmalla on viime eduskuntavaalien jälkeen tapahtunut paljon. Somemaailma tuo oman värinsä keskusteluihin. Sananvapaus ja ihmisoikeudet ovat tuon tuosta keskustelujen ytimessä. Eräs konkariedustaja on tuonut esille, että politiikka on tätä nykyä yhä enemmän suuria raflaavia otsikoita asiasisältöjen merkitysten väistyessä. Se on harmillista, mutta onneksi on vielä poliitikkoja, jotka haluavat tehdä työtä asioihin perehtyen, eikä otsikoihin pyrkien.

Monet ovat pettyneitä politiikkaan ja nykyhallituksen linjaan. Vaaleissa voi vaikuttaa, kotiin ei kannata jäädä kannattamaan. Ehdokkaana tai äänestäjänä, muutosta voi saada aikaan. Vaikka olisi kuinka pettynyt, on syytä äänestää. Arkadianmäen pääkallopaikalle kaivataan uutta verta, raikkaita ajatuksia ja uusia näkökulmia. Ehdokkaita on paljon, jokaiselle löytyy varmasti se oikea.

Vuosi 2019 vaihtuu pian. Siihen mahtuu paljon muutakin kuin vaaleja. Toivon, että se on rauhan vuosi. Että ihmisillä on kyky tehdä yhteistyötä ja auttaa toisiaan. Toivon, että yhteiskuntamme pienimmistä ja heikoimmista huolehdittaan paremmin ja lapsiperheköyhyyden poistamiseen saadaan työkaluja. Toivon, että vanhuus nähdään arvokkaana ikävaiheena ja vanhuksia hoidetaan hyvin. Toivon, että ihmisille on työtä ja että työ elättää. Toivon, että poliitikot voivat tehdä yhteistyötä kansalaisten parhaaksi yli puoluerajojen.

Ja Juicen sanoin: ”Ollaan ihmisiksi.”

Hyvää uutta vuotta 2019.