Luottamushenkilöiden palkkioiden korotuksista

Kuopiossa pohditaan, kritisoidaan ja puolustellaan luottamushenkilöiden ja valtuustoryhmien palkkioiden korottamista. 

Luottamushenkilöt tekevät työtä yhteisten asioiden eteen. He tekevät niitä usein oman leipätyönsä ohessa. Päättäjillä on  lapsia ja perhettä ja aika on tiukoilla. No miksi kiireiset, työssäkäyvät ja perheelliset ihmiset sitten lähtevät vielä yhteisten asioiden hoitajiksi? Mikä ajaa heitä tähän työhön?  Onko se aatteen palo, oman egon esille tuontihalu vai lisätienestin toivo? Jokaisella on varmasti se oma motiivi, päättäjät ovat varsin heterogeenistä porukkaa. Toivon, että  ainakin suurimmalla osalla päättäjistä on motivaationa se aatteen palo. Yhtä kaikki, yhteisten asioiden hoitajia tarvitaan.

Luottamustehtäviä tehdään usein tiukan aikataulutuksen mukaan. Perhe-elämä, työelämä ja luottamustehtävien hoitaminen vaatii tarkkaa aikataulutusta ja organisointia. Entä tarvitseeko heille ylipäätään maksaa mitään? Tästäkin ollaan montaa mieltä. Joku on sitä mieltä, että ei tarvitse. Mitäs ovat lähteneet hommaan mukaan. Se on täysin vapaaehtoista. Joku toinen ajattelee, että kyllä heille korvaus pitää maksaa. Täytyyhän sitä menetetystä vapaa-ajasta ja tehdystä työstä korvaus saada.  Riittäisikö kunnissa yhteisten asioiden hoitajia, jos ei maksettaisi mitään? 

Entä sitten ne korotukset?

Olen ollut Siilinjärven kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen. Tuolloinkin keskusteltiin luottamushenkilöiden palkkioiden korottamisista. Olin tuolloin ehdottomasti sitä mieltä, että ei koroteta. Ei ole oikeudenmukaista korottaa luottamushenkilöiden palkkioita samaan aikaan kun leikataan vähäosaisilta. Tuolloin ei korotuksia tehty.

Muutin Siilinjärveltä takaisin synnyin kaupunkiini Kuopioon pari vuotta sitten.  Olen seurannut tarkkaan Kuopion valtuuston tekemisiä.  Moni asia kyllä mietityttää. Minulla on huoli siitä, mihin suuntaan Kuopiota oikein viedään. Toivon totisesti, että päätöksentekoon saadaan jatkossa lisää inhimillisyyttä.  

Olen edelleen samaa mieltä luottamushenkilöiden palkkioiden korottamisesta kuin ollessani Siilinjärvellä kunnanhallituksessa. En kannata niitä. Korottamisille ei ole minkäänlaisia perusteita aikana, jolloin keskustellaan sairaisiin, vanhuksiin ja vammaisiin kohdennettavista säästötoimenpiteistä.

Kommentit

  • Mustamies

    Aattakee äänestäjät politiikkoja ne viepi muuten hukka !

Kommentointi on suljettu.