Huima keräyspotti hyväntekeväisyyteen

Team Rynkeby kausi huipentui Vantaalla 24.9.2022 pidettyyn 10-vuotisjuhlagaalaan. Illan kohokohtana oli kauden 2021–2022 Suomessa vakavasti sairaiden lasten hyväksi kerätyn rahasumman julkaisu. Yhdeksän joukkueen yhteinen potti oli 912 464 euroa. Kaikkiaan Team Rynkebyn yhdeksän maan 62 joukkuetta keräsivät pienten potilaiden auttamiseksi tällä kaudella lähes 10,5 miljoonaa euroa.

Gaalassa mukana olleet joukkuelaiset iloisina shekkien ääressä

Pariisiin matkan ja Gaalan väliin mahtui kapteenillekin monenmoista tunneskaalaa helpotuksen tunteesta haikeuteen, tyhjyyden tunteesta lisääntyneeseen vapaa-aikaan. Yhtäkkiä puhelin olikin hiljennyt eikä tasaisesti tulevia wappiviestejä enää tullutkaan kapun puhelimeen.

Hetken piipahdus vielä Pariisiin

Pariisin matkamme viimeinen yhteinen illanvietto, maaliin tuloon valmistautuminen ja maalialueelle ajo eri maiden kannustajien muodostamassa kunniakujassa piirtyivät meidän jokaisen mieliin. Maalialueella odottavat läheiset saivat viimeistään silmänurkat kostumaan. Me teimme sen! Näihin unohtumattomiin muistoihin voimme onneksi palata lukuisten valokuvien ja videoiden avulla. Onpahan sitten mitä muistella, kun pyöräilee toisen maan pyöräilijältä saadussa pyöräpaidassa tai keinuu kiikkustuolissa.

Maalialueen juhlintaa yli 2000 pyöräilijän ja 500 huoltajan voimin

Paitani lähti Norjaan ja päinvastoin

Jälleennäkemisen riemua karonkassa

Onneksi olimme jo sopineet hyvissä ajoin, että tapaamme syyskuun alussa vielä kertaalleen omassa tiimin karonkassa Kuopiossa. Tuoreverkko sponsoroi meille upeat saunatilat. Pienemmän porukan kanssa teimme 100 kilometrin pyörälenkin Pohjois-Savon maisemissa. Kylläpäs oli pyöräily tuttua ja turvallista omalla porukalla.

Voi sitä iloa ja riemua, kun tiimiläiset jälleen kohtasivat. Saunoimme, katselimme valokuvia ja muistelimme erityisesti Pariisin matkan tapahtumia. Muistoissamme kuljimme yhteisen matkamme ensimmäisestä 2.10. tiimitapaamisesta, tiimiviikonloppuihin, pyöräilytapahtumiin, kenraaliharjoitusviikonloppuun ja kauden huipentumaan Pariisin matkaan. Matkan varrelle osui kaatosadetta ja roiskuvaa rapaa kuin poutaa ja paahtavaa hellettä. Meistä jokainen oli saanut kovan fyysisen kunnon, sylin täydeltä uusia kokemuksia ja paljon uusia kavereita. Pidämme toisiimme yhteyttä varmasti vielä tämänkin jälkeen. Myös Team Rynkeby toiminnan iso tavoite: Tehdä hyvää toiselle toteutui erinomaisesti.

Kari Lyytinen saatteli meidät saunalenkille, jossa vesi ja kura lensi

Pienille potilaille huomio, Rynkeby Jyväskylä – Kuopio

Team Rynkeby joukkueilla on oma tiimi-/ kannustushuuto. Sillä joukkueet erottautuvat toisistaan. Mekin huusimme sen eri tapahtumissa ja tilanteissa niin koti- kuin ulkomaillakin. Huutomme: Pienille potilaille huomio, Rynkeby Jyväskylä – Kuopio, kaikui Gaalassa tällä erää nyt viimeistä kertaa. Seuraavan kauden joukkue on jo valittu ja tärkeä varainkeruutyö jatkuu. Nimen vaihduttua Järvi-Suomen joukkueeksi myös tiimihuuhto vaihtuu. Ehdotimme uuden joukkueen tiimihuudoksi: ”Pienten puolesta meillä on huoli, Team Rynkeby Järvi-Suomi”. Mutta toki joukkue itse päättää hyväksyykö se ehdotuksemme.

Joukkueen kapteenina tärkein tehtäväni oli saada joukkue turvallisesti ja hyvävointisena perille Pariisin. Siinä tehtävässä onnistuimme apukapteeni Anu Lehtimäen kanssa hyvin. Kiitollisin mielin olen jo siirtänyt kapteenin kapulan seuraajalleni Tapani Väisäselle. Heidän yhteismatkansa alkaa.

Omasta ja koko tiimimme puolesta toivotan heille onnea ja menestystä sekä turvallisia kilometrejä kaudella 2022–2023.

Anun kanssa maaliintulo tunnelmissa

Tämä blogisarja päättyy tähän. Kiitos, kun saimme jakaa kokemuksiamme kanssanne!

Jaana Laitila, kapteeni

28.9.2022