Tervetuloa mukaan matkallemme

Tällä hetkellä oloni on ristiriitainen. Maaliskuun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja ulkoilukelit ovat parhaimmillaan. Tekee mieli unelmoida ja suunnitella tulevaa. Treenit ovat sujuneet suunnitelman mukaisesti ja kuntokin on selkeästi noussut. Samaan aikaan on sydäntä särkevää ajatella millaisen hädän keskellä moni tällä hetkellä elää. Maailma näyttäytyy yhtä aikaa sekä kauniina että hyvin julmana paikkana. Ukrainan tilanne on mielessä päivittäin. Mietin mihin asioihin voin juuri nyt itse vaikuttaa ja yritän keskittyä pääasiassa niihin.

Suomessa syöpään sairastuu vuosittain noin 150 lasta. Lapsen sairastuessa vakavasti koko perheen elämä muuttuu. Team Rynkebyssä me haluamme omalla toiminnallamme auttaa ja tukea sairastuneita lapsia ja heidän perheitään niin paljon kuin mahdollista. Viime vuonna Suomen joukkueet keräsivät yhteensä 942.584 euroa, jotka lahjoitettiin Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle.

Tässä blogissa pääset seuraamaan meidän joukkueen valmistautumista ja matkaa kohti Pariisia. Aika tarkalleen neljän kuukauden kuluttua lähdemme pyöräilemään Jyväskylästä Helsingin kautta Pariisiin. Ennen matkalle lähtöä jokainen meistä on sitoutunut polkemaan maantiellä vähintään 2500km. Tämän lisäksi ohjelmaan kuuluu muun muassa erilaisia tapahtumia, varainkeruuta, oheistreenejä, suunnittelua ja tiimiviikonloppuja. Olet tervetullut mukaan seuraamaan matkaamme. Toivon, että viihdyt seurassamme! Blogitekstien lisäksi löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista.

Tunnelmia pakkaspäivän treeneistä.

Kautemme alkoi varsinaisesti jo lokakuussa 2021, kun tapasimme toisemme ensimmäistä kertaa livenä Kuopiossa. Muistan edelleen tuon päivän fiiliksen kirkkaasti. Tuntui, kuin olisimme aikuisten leirikoulussa. Meitä oli parikymmentä eri-ikäistä ja erilaisen taustan omaavaa henkilöä kokoontunut kuopiolaisen lukion luokkahuoneeseen. Ilmassa oli iloista jännitystä. Kerroimme jokainen vuorollamme mistä tulemme ja miksi olemme mukana tässä hankkeessa. Muistan edelleen, kuinka itse ainakin nauroin välillä melkein vatsa kippurassa ja toisaalta taas liikutuksen kyyneleet olivat myös herkässä. Tuolloin viimeistään varmistui, että olin tehnyt yhden elämäni parhaista päätöksistä hakiessani mukaan tähän joukkueeseen.

Olemme kaikki erilaisia ihmisiä, mutta meitä yhdistää vahva auttamisen halu. Olemme myös kaikki sellaisessa elämäntilanteessa, jossa on mahdollisuus käyttää omia resursseja hyväntekeväisyyteen. Aikaa tämä harrastus vie useita tunteja viikossa ja vaatii täten hyvää ymmärrystä myös läheisiltä.

Tässä eurooppalaisessa hyväntekeväisyystapahtumassa on mukana myös kahdeksan muuta joukkuetta Suomesta. Toiminnan kolme yhtä tärkeää tavoitetta ovat: tehdään hyvää itselle pyöräilemällä, tehdään hyvää toisille keräämällä varoja ja yhdessä tekeminen.

Olen kiitollinen, että saan olla osa tätä upeaa keltaista heimoa. Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Maija Laukniemi 8.3.2022