Apteekkien henkilöstölle pikakoulutus rokotuksiin!

Apteekkien farmaseuttiselle henkilöstölle tulee saada rokotuskoulutus. Tein asiasta kirjallisen kysymyksen. Rokotusten oikea-aikainen hoitaminen on tärkeää. Koronakriisi toi suuren lisätarpeen rokotuksien hoitamiseen.

 

Normaaliaikanakin myös influenssarokotukset saattavat vuosittain aiheuttaa ruuhkaa. Terveydenhuollon ammattilaisten siirtyminen koronarokotusten hoitamiseen, vähentää samalla työvoimaa muualta terveydenhuollon tärkeiltä sektoreilta, jotka ovat olleet jo ennen koronakriisiä ylikuormittuneita. Apteekit ovat Suomessa hyvin saavutettavissa läheisyyden ja laajojen aukioloaikojen vuoksi.

 

Jos apteekkilaisille suunnattaisiin lisäkoulutusta, voisi apteekki auttaa rokoteasioissa. Tämä on otettu käyttöön jo useissa maissa. Lisäkoulutusta voitaisiin järjestää jo töissä oleville apteekkilaisille. Samoin kyseinen koulutus voitaisiin ottaa mukaan esimerkiksi farmaseutin tai proviisorin koulutusohjelmaan jatkossa. Lisäkoulutus ei todennäköisesti olisi kovin pitkä, eikä kallis, onhan farmaseuteilla ja proviisoreilla jo valmiiksi takanaan yliopistotasoinen terveydenhuoltoalan koulutus.

Kommentit

 • Arja Hakala

  Paras ja parhain lääketietous on nimenomaan apteekkiammattilaisilla.
  Lääkäreilläkään ei ole niin selkeää ja kokonaisvaltaista, varmaa tietämystä, kuin on farmaseuteilla ja proviisoreilla.

  Rokotepalvelu apteekkeihin.
  Vaatii erillisen tilan avoapteekkeihin.
  Rokotteet ovat terveydenhoitoa.
  Olishan se kullekin apteekkarille lisäbisnestä.
  Ja asiakkaille henkilökohtaista palvelua jo nykyisinkin olevan ihmisläheisen palvelun lisäksi.

Kommentointi on suljettu.