Jätetäänkö Suomen koululaiset ja vanhukset pian ilman maitoa ja lihaa ilmastohienostelun takia?

Arvostelen kovasti Helsingin maito- ja lihakeskustelua. Helsinki päätti ottaa huomioon valtuustossa tehdyn aloitteen, jossa maidon ja lihan kulutusta vähennettäisiin rajusti. Aloitetta on perusteltu ilmastonmuutoksen vastaisilla toimilla.

Tuntuu sille, että keskustelu on ikävä viesti kotimaiselle maatalouden tuotannolle.

Mielestäni oikeita ilmastotekoja olisi tuotannon säilyttäminen kotimaassa. Kotimaisen ruoan, kuten kotimaisen lihan ja maidon suosiminen ovat oikeita ilmastotekoja. Kotimainen teollisuus ja tuotanto on tärkeää saada säilymään täällä.

Mielestäni oli järkevää esimerkiksi panostaa verotuksen keinoin siihen, että kotimaista tuotantoa suositaan. Samoin pitäisin erittäin järkevänä, että julkisissa hankinnoissa otettaisiin enemmän huomioon kotimainen tuotanto.

Mielestä olisi myös hyvä asia, että lähiruokaan voitaisiin panostaa enemmän. Nykyisin kilpailutuksissa voidaan ottaa liian vähän huomioon lähellä tuotettu ruoka.

Kärjistäen voisi todeta, että jokainen voi miettiä asiaa ihan omalle kohdalleen. Olisitko mieluummin vanhainkodissa, jossa on kotimaista ruokaa, kuten lihaan ja maitoa? Vai vanhainkodissa, jossa on pääosin ulkomailta tuotuja kasviksia, muttei paljon maito- tai lihatuotteita?

Kommentit

 • Mjölökki

  Suomi on maajon juoja kansoo. Ja se näkkyy tuolla tohassakkii, eivät pärjee vein juojille.

 • Heleena

  Helsingin valtuusto on tosiaan hakoteillä, jos puolittavat maito- ja lihatuotteiden käytön kaupungin päiväkodeissa, kouluissa ja vanhainkodeissa. Muu Suomihan seuraa sokeasti perässä.
  Tietämättömyys noiden ruoka-aineiden ravintoarvoista täytyy olla erittäin vähäinen. Esimerkiksi maidon vitamiinipitoisuus on lähes täydellinen. Ainoastaan C-vitamiini puuttuu. Sitä paitsi maito sisältää myös jodia, jota harvemmin tulee miettineeksi. Kohtuullisesti lihaa syöden tulee myös täytettyä B-vitamiinin tarve.
  On kumma,että kaikesta ruuasta pitäisi kaluta kaikki rasva pois. Se on elintärkeä aivojen hyvinvoinnille. Kaikkea kohtuudella, kuten jo Arvo Ylppö totesi lähes sata vuotta sitten
  . Emme tarvitse enää entisaikojen ikäviä sairauksia, mitkä johtuivat puutteellisesta ravinnosta. Järki käteen ja tavallista suomalaista arkiruokaa vihanneksilla ja marjoilla kevennettynä.

Kommentointi on suljettu.