Matkalla jossain Suomessa -Power Truck Show 2016

Kävimme tänä kesänä Suomen suurimmassa kuljetuspuolen messutapahtumassa. Tapahtuma järjestettiin viikonloppuna Härmässä. Matkalla Itä-Suomesta Pohjanmaalle oli joitain tietöitä. On toki hyvä, että myös Suomen halki meneviä reittejä korjataan. Suomen poikittainenkin liikenne on tärkeää. Joskus tuntuu, että enemmän panostetaan etelä-pohjoissuuntaisten reittien parannukseen.

2016-8

Alkumatkasta yllätti jokunen sadekuuro. Matkalla tuli sadetta välillä melko rajustikin.  Perjantai oli perillä sateeton päivä. Toisena päivänä, lauantaina keli ei ollut ihan niin suotuisa. Tihuutti sataa lähes koko päivän. Lauantaina tuntui olevan enemmän messuilla kävijöitä kuin perjantaina.

Esillä oli vanhaa ja uudempaa sekä täysin uutta kalustoa. Monenlaisia osastoja ja esittelyitä sekä uutuuksia. Todella hienoja kuorma-autojen ja työkoneiden pienoismallejakin oli näytillä.  Melkoinen taitolaji on tehdä niin alkuperäisen näköisiä.

Kauhavan kaupungin messuosastolla käynti oli mielenkiintoinen. Kuntapäätöksenteossa mukana olevana kyselin kaupungin kuulumisia. Kauhava on myös kokenut kuntaliitoksia. Ne ovat aiheuttaneet keskusteluja. Kuten Kuopiossakin.

Paikalla oli myös Kauhavan kaupunginjohtaja. Hän kertoi mielellään Kauhavasta. Kyselin paikallisdemokratiasta kuntaliitosten jälkeen. Tämähän on varsin ajankohtainen aihe myös Kuopiossa. Paikallisdemokratiayksikkö ja sen mahdollinen budjettivalta. Siinäpä vasta pähkinä purtavaksi Kuopiossakin.

Katsoin juuri äskettäin Kauhavan kaupungin nettisivuja. Asukasluku  vuoden 2015 lopussa oli  16 784 henkilöä. Kaupungissa on neljä asukaslautakuntaa. Niitä ovat Alahärmä, Kauhava, Kortesjärvi ja Ylihärmä. Näiden lautakuntien pöytäkirjat löytyvät kaupunginsivuilta. Pikaisen katsomisen jälkeen hiukan jäi mietityttämään, kuinka asukaslautakuntiin henkilöt on valittu. Suoraa vastausta siihen en sivuilla huomannut. Ovatkohan paikalliset saaneet äänestää vai ovatko kenties luottamushenkilöt valinneet ne suoraan ilman erillisiä vaaleja?

Pohjanmaa on viehkeän tasaista. Siellä kiinnittää huomiota, kuinka vähän pajupusikoita onkaan  teiden varsilla ojan penkoilla. Keskemmällä Suomessa niitä on jo reilummin. Kuten myös maasto on mäkisempää.

28 29 7

Suomen kesätapahtumissa on kiva käydä. Varsin toisenlaista on aika ollut silloin, kun ei vielä ollut käännyköitä. Joskus saatettiin kuulla radiosta viestiä, jossa yritettiin saada kiinni läheisiään.  ”Matkalla jossain Suomessa”, kuului mahdollinen paikkakunnan paikallistaminen.

Oikein hyviä loppukesän tapahtumareissuja!