Ministeri Sipilä – Menikö viestintä nappiin?

Tilanne nyt:

Sisäministeri Petteri Orpo kommentoi  ihan äskettäin lehdistössä, että turvapaikanhakijoiden tilanne on vakava. Tämä on jo tosin ollutkin tiedossa. Samassa yhteydessä kerrottiin, että aiotaan järjestää tilapäistä teltta- ja konttimajoitusta.  Päättelen, että tällä halutaan myös viestiä maailmalle, että pelkästään korkeamman elintason perässä tulijat älkööt vaivautuko.

Tilanne vain kaksi kuukautta sitten:

”Pääministeri Juha Sipilä ei aio ottaa vuokraa, vaan antaa Kempeleen kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.” Tätä luettiin useasta lehdestä. Tämä viesti levisi salamana moniin maihin.  Muiden maiden mediat noteerasivat asian. Kirkastiko se Suomi-kuvaa? Kovin jalomieliestä, ajatteli varmaan moni mahdollinen tuleva turvapaikanhakija. Että ihan ministeritasolta annetaan koti käyttöön.

Päätelmä:

Mielestäni kaikki ei mennyt viestinnällisesti ihan nappiin. Olen sitä mieltä, että turvapaikanhakijoiden määrää saattoi jopa lisätä maailmalle levinnyt kuva korkean tason poliittisen henkilön suhtautumisesta. Tai esitän asian näin, että vähentikö kyseinen viestintä turvapaikanhakijoiden määrää?

Jokainen saa toki tehdä omistamansa kodin tai muun omaisuutensa kanssa kuten parhaaksi näkee. En kritisoi sitä. Jokaisella on oikeus omaisuuteensa. Kritisoin vain sitä, kuinka poliitikon toimet voivat mahdollisesti vaikuttaa mielikuviin maastamme.

Yleensäkin mielikuvilla voi olla yllättävän iso merkitys. Tilanne on oikeasti vakava. Suomi ei ole suurissa varoissaan. Vaikka teltat ja kontit olisivat kuinka laadukkaita tahansa, ne voivat antaa ihan toisenlaisen kuvan maailmalle.

Vai mitä?

 

 

 

 

Kommentit

  • Matti Muukkonen

    Telttamajoitukseen Ilomantsin Naarvan korpeen, Viikon sissimuonat evääksi. Siinä olisi koe suomeen soveltumisesta.

Jätä kommentti

*