Pettymys Kuopiolle ja koko Pohjois-Savolle

Sisäministeriön esitys on taas melkoinen pettymys. Edelleenkin esityksenä on, että Kriisinhallintakeskus siirretään pois Kuopiosta. Se sijoitettaisiin Helsinkiin.

Juuri valmistunut selvitys vertaili, pitäisikö Kriisinhallintakeskus sijoittaa Säkylään, Tampereelle, Kuopioon vai Helsinkiin. Tuntuu sille, että tämä viimeisin selvitys haki vain lisää perusteita viedä Kriisinhallintakeskus pois meiltä täältä Savosta.

Koomiselle tuntuu selvityksen kohta, että matkakustannukset laskisivat, jos se olisi Helsingissä. Kuitenkin suurin osa Kuopioon asettuneista työntekijöistä olisi mielellään edelleenkin töissä Kuopiossa ( Savon Sanomien nettiuutinen 6.6.). Ja lisäksi Helsingin toimitilakustannukset olisivat kalliimmat kuin Kuopiossa.

Siis WHAT!!

Eli voidaanko minkä tahansa maakunnassa olevan toiminnon siirto Helsinkiin perustella sillä, että matkakustannukset olisivat halvemmat?! Kuinkas ne muut kustannukset olivatkaan?

Joissain vaiheessa siirtoa tunnuttiin perustelevan jopa tulevalla sotella. Kuitenkaan koko sotea ei ole edes vielä hyväksytty.

Miksei mikään ministeriö tee selvitystä siitä, kuinka paljon Pohjois-Savo ja Kuopio menettävät, jos Kriisinhallintakeskus siirretään alueelta pois? Sillä on iso merkitys jo rahallisestikin.

Tuntuu harmilliselle, että Fimean ja varastokirjaston lisäksi tuunaillaan myös Kriisinhallintakeskuksen siirtoa. Seuraavaksi asiaa pohtii alueellistamisen koordinaatioryhmä. Tätä tietoa odotellessa.

 

 

Kommentit

 • Minna Reijonen

  Suosittelen erittäin lämpimästi lukemaan selvityksen ja perustelut.

  Nimimerkki ”Kriisinhallitsija” piti tekstiä aika vakuuttavana. Olen asiasta täysin toista mieltä.

  Minun mielestäni sisältö tuo esille sen, kuinka pääkaupunkikeskeistä ajattelua suositaan.

  Olisi hyvä, että ministeriö olisi kattavasti tuonut esille sen kaiken, mitä Pohjois-Savo ja Kuopio mahdollisesti menettäisivät Kriisinhallintakeskuksen siirtämisen myötä.

  Olisi varsin tärkeää, että valtion virastoja olisi maakunnissakin.

  Edelleenkin kysyn, että voidaanko vastaavilla perusteilla jatkossa siirtää mikä toiminto tahansa Helsinkiin?

Kommentointi on suljettu.