”Torin alle? – Kuka sinne uskaltaa ajaa?”

Ykköspuheenaiheena Kuopiossa on ollut usein toriparkki. On kammoksuttu sen rakentamisen hintaa. Välillä on parjattu, ettei sinne kukaan uskalla ajaa, koska se on niin hankalaa.  Ajottain sinne on tulvinut vettä liiankin paljon. Välillä onginta-asiat ovat torilla puhuttaneet.

Fakta on, että meillä Kuopiossa on isot parkkitilat. Rakentamiselle tuli kova hinta. Sitä ei voi kieltää. Mutta koska ne tilat ovat nyt kuitenkin tehty, olisi messevää, jos niitä käytettäisiin.

Entiseen toriparkkiin verrattuna parannuksia tuli. Parkkiruutuihin torin alla on nyt huomattavasti miellyttävämpi ajaa, koska ne parkkiruudut ovat viistottain. Siten niistä on myös helpompi lähteä pois. Muutoinkin tilaa on enemmän.

Intia Goa 2016 258

Moni ei pidä parkkihallien korttitouhusta. Tarkoitan siis sitä vaihetta kun maksettu parkkilippu pitää tunkea laitteeseen, joka sitten avaa ulosajon mahdollistavan puomin. Se tuntuu monia jännittävän. Kuopiossa tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole, sillä torin alta pois ajaessa puomi aukeaa automaattisesti. Ei siis tarvitse ollenkaan lippua syöttää ulosajovaiheessa laitteeseen. Tätä toriparkin ominaisuutta on turhan vähän mainostettu.

Helteellä auto ei mene liian kuumaksi, kun se on torin alla varjossa. Talvella auto ei mene täysin jääkalikaksi, koska torin alla ei ole niin kylmä.

Toivoisin vielä, että torin alle opastavat kyltit olisivat myyvemmän näköiset. Ja olisi hyväksi, ellei tarvitsisi pysähtyä liikennevaloissa 75 -prosenttisesti. Siis jos torin alle mennessä on neljät liikennevalot suoralla perättäin ja kolmessa niissä täytyy pysähtyä, ei ehkä voida puhua vihreästä aallosta. Näin ei ole joka kerta, mutta aika usein kuitenkin.